Dávid Hrdý Samospráva

Ako je to s pohybom hliadok Mestskej polície na pešej zóne? Niektorým občanom prekáža jeho intenzita

Niektorým občanom Topoľčian prekáža pohyb áut Mestskej polície najmä na pešej zóne na námestí M.R. Štefánika. A to najmä v čase konania svätých omší či birmoviek. S takou pripomienkou prišiel jeden z mestských poslancov, ktorú adresoval náčelníkovi MsP v Topoľčanoch Ľudovítovi Dušovi.

Ilustračný obrázok k článku Ako je to s pohybom hliadok Mestskej polície na pešej zóne? Niektorým občanom prekáža jeho intenzita
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa Ľudovíta Dušu je toto námestie priorita z hľadiska bezpečnosti a je potrebné, aby bola zabezpečená. Pre monitorovanie tohto priestoru slúžia dve kamery. No jedna z nich je statická a tým pádom nie je vidieť trištvrtinu námestia.

Preto sa zasadzuje o zachovanie hliadok na námestí.Mestskí policajti majú na tomto námestí tzv. kontrolný bod a musia ho monitorovať každú hodinu bez ohľadu na to, čo sa práve na ňom koná. Ľudovít Duša apeloval na to, aby občania adresovali takéto pripomienky priamo na Mestskú políciu.

V súvislosti s týmto ešte Ľudovít Duša poznamenal, že v tomto smere nebude robiť nijaké zásadné rozhodnutia či zmeny v zaužívanom systéme. Pripustil, že takéto situácie kedy prídu do kolízie peší a hliadky MsP môžu nastať a opakovať sa. Faktom je aj to, že pešou zónou prechádzajú nielen mestskí policajti, ale i štátni.

Primátor Peter Baláž pripomenul, že MsP slúži na ochranu verejného poriadku a ak by bol potrebný jej zásah povedzme aj v čase konania svätej omše či birmovky bol by to opäť problém. Hliadka musí byť v dosahu maximálne do 5 minút na ktorékoľvek miesto v Topoľčanoch.

Počas víkendu plní zverené úlohy len jedna hliadka a aj z tohto dôvodu je podľa Ľudovíta Dušu potrebné,aby bola motorizovaná. Ak má byť tento priestor dostatočne monitorovaný, nie je teda možné, aby hliadka chodila peši.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM