Katarína Jankeje Rôzne

Ako sa hýbu ceny a kde sú top žiadané lokality? TOTO sme zistili o bytoch v Topoľčanoch

Ako to bolo pár rokov dozadu a ako je to dnes? Hýbu sa ceny bytov v poslednom období vyššie alebo padajú? Kde v Topoľčanoch sú najdrahšie a kde lacnejšie? Zisťovali sme viac priamo u ľudí z brandže.

Ilustračný obrázok k článku Ako sa hýbu ceny a kde sú top žiadané lokality? TOTO sme zistili o bytoch v Topoľčanoch
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Na základné otázky ohľadom predaja bytov v Topoľčanoch sme sa spýtali tých, ktorí sa v predaji bytov pohybujú každodenne. Za jednu z topoľčianskych realitných kancelárií nám odpovedala maklérka Lucia Čuziová.

Aké sú ceny bytov v našom meste a ako sa zmenili oproti minulému roku?

Ceny sa oproti minulému roku významne nezmenili. Stále predávame za rovnaké ceny.1-izbové byty sa pohybujú v priemere 770 € – 970 € / m2, 2-izbové 600 € – 750 € / m2 a 3-izbové byty idú v priemere od 520 € – 670 € / m2. Ceny závisia od samotnej veľkosti a rekonštrukcie.

Ktoré lokality v meste patria medzi najžiadanejšie a ktoré naopak ľudí nezaujímajú?

Najžiadanejšou lokalitou pre byty sú obytné domy v blízkosti centra a na sídlisku Juh pre jeho výbornú občiansku vybavenosť. Najmenej vyhľadávanými je sídlisko F a časti „za nadjazdom“. Rodinné domy sú najžiadanejšie na Mravenisku a v časti pri nemocnici nazývané „ukradnuté ulice“.

Kde je podľa vás najvýhodnejšie bývanie a prečo bývať v meste, prípadne si tu kúpiť nehnuteľnosť?

V Topoľčanoch je v podstate bývanie výhodné v každej časti, sme malé mesto a tak sú všetky potrebné služby v blízkosti. Bývanie v meste je veľmi pohodlné hlavne pre mladé rodiny s deťmi, nemusia neustále riešiť dopravu deti, ako cesta do školy či na krúžky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM