Katarína Jankeje Šport

Andrea Podmaníková zaplávala nový rekord: Skvelým časom splnila limity na olympijské hry i majstrovstvá sveta!

Talentovaná Topoľčianka získava jeden triumf za druhým. Nový rekord, ktorý zaplávala v Bratislave jej vyniesol miestenku na olympiáde i majstrovstvách sveta.

Ilustračný obrázok k článku Andrea Podmaníková zaplávala nový rekord: Skvelým časom splnila limity na olympijské hry i majstrovstvá sveta!
Zdroj: TASR

Andrea Podmaníková z Topoľčian vytvorila v druhom finálovom bloku na medzinárodnom mítingu Veľká cena Slovenska na bratislavských Pasienkoch nový národný rekord na 200 metrov prsia časom 2:31,79 minúty. O 36 stotín tak prekonala maximum Zuzany Mimovičovej (ŠKP Košice) z Bratislavy z roku 2010.

Splnila tým B-limit na blížiace sa Letné olympijské hry v Riu, B-limit na Majstrovstvá sveta v Kazani a polepšila si aj percento v A-limite na Juniorské majstrovstvá sveta v Singapure.

Mladej Topoľčianke získava jeden úspech za druhým. Len nedávno triumfovala na medzinárodného plaveckého mítingu ORCA Cup v Bratislave, keď na 100 metrov prsia nenašla premožiteľku a zaplávala so skvelým časom 1:12,26. O ďalší rekord Veľkej ceny Slovenska sa na 50 m znak postarala reprezentantka Katarína Listopadová časom 58,66. Prekonala tak o 27 stotín výkon Češky Ilony Hlaváčkovej z roku 2003.

Čítajte tiež:

Podmaníkovej ďalší triumf: V Bratislave zvalcovala súperky!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM