Katarína Jankeje Kultúra

Topoľčanci, bez tohto by ste nový týždeň začať nemali: Stačí jeden klik a máte po ruke šikovný PREHĽAD

Nový týždeň je tu! Aby ste boli pripravení nielen na svoje pracovné či školské povinnosti, máme pre vás šikovný ťahák na chystané akcie. Nájdete v ňom prehľad desiatky podujatí, na ktoré sa oplatí skočiť.

Ilustračný obrázok k článku Topoľčanci, bez tohto by ste nový týždeň začať nemali: Stačí jeden klik a máte po ruke šikovný PREHĽAD
Zdroj: TASR

XXIII. francúzsky ples

5. február, Dom kultúry Topoľčany

Začiatkom mesiaca sa bude plesať vo veľkom. V Dome kultúry v Topoľčanoch sa uskutoční už 23. ročník francúzskeho plesu. Hosťom večera bude kapela Dominika Titková a friends. Organizátorom podujatia, ktoré prebehne 5. februára, je Slovenská spoločnosť priateľov Francúzska a frankofónneho sve­ta.

Fašiangový ples v Chateau Appony

5. február, Chateau Appony Oponice

Aj v obciach nášho okresu sa bude vo februári plesať. V Chateau Appony sa 5. februára uskutoční Fašiangový ples. Moderátorom večera bude harmonikár Roman Števanka. Na pódiu sa návštevníkom predstaví známy saxofonista Rudy Goga a skupina Mikovci. Organizátori informujú že vstup na podujatie je v karnevalových maskách.

Fašiangy v meste

6. február, Námestie SNP Partizánske

V susednom meste privítajú čas fašiang naozaj vo veľkom. V sobotu 6. februára sa od 9.00 hod. ráno môžete tešiť na tzv. Fašiangové hodovanie, kde si budete môcť zakúpiť tradičné domáce pochúťky. O 10.00 hod. sa potom na námestí uskutoční symbolické pochovávanie basy za účasti kňaza, organistu, či kočiša. Nebude chýbať hudba v podaní FS Jánošík Senior a Ľudovej hudby Ladislava Broďániho.

Koncert Dus Sky a Band

6. február, Retro caffé bar, Topoľčany

V prvý februárový víkend príde na rad aj živá hudba so zameraním na romantické slovenské a české songy. Postará sa o ne spevák s umeleckým menom Dus Sky aj s kapelou. Talent šikovného speváka si môžete vychutnať v sobotu 6. februára o 20.00 hod. večer.

Fašiangový sprievod obcou

6. február, obec Topoľčianky

Veľká paráda sa udeje v sobotu v neďalekých Topoľčiankach. Obcou bude prechádzať fašiangový sprievod. nebude chýbať dobrá muzika. Hrať bude folklórny súbor Topoľnica a dychová hudba Podhrušovan. Večer bude v obci prebiehať fašiangová zábava. Hrať bude DJ Peter Gajdoš.

Nitrianske fašiangy

6. február, na Svätoplukovom námestí Nitra

Súčasťou podujatia bude jarmok, kde nebudú chýbať zabíjačkové špeciality a zabíjačkové náčinie našich starých rodičov, tradičné fašiangové dobroty, gazdovský dvor s domácimi zvieratkami a konský povozom. Všetci sa môžu zapojiť do veselého fašiangového sprievodu plného najrôznejších maškár a folklórnych súborov.

Fašiangová bavenica pre deti

7. február, Dom kultúry Topoľčany

Dejiskom Detskej fašiangovej bavenice bude Dom kultúry, v nedeľu 7. februára sa od 16.00 hod. deťom predstaví topoľčiansky divadelný súbor SemTam, užijú si aj Klauniádu Čarovný nos. Počas nedeľňajšieho popoludnia sa na pódiu objaví aj skupina Novum so svojím tanečným vystúpením a nebude chýbať ani tradičná detská disko. Čaká ich tiež maľovanie na tvár, výtvarný workshop, kde si budú môcť vytvoriť vlastnú masku, či profesionálne fotenie.

Pochovávanie basy s Lidovcom

7. február, Dom kultúry Solčany

Fašiangové obdobie je za rohom. V Solčanoch sa táto časť roka oficiálne spustí Pochovaním basy. V Dome kultúry sa od 15.00 hod. predstaví obľúbená zostava Lidovec. Okrem nich sa návštevníci môžu tešiť na vystúpenie Ľudovej hudby Ladislava Broďániho a sólisti FS Jánošik Senior z Partizánskeho.

Môže vás zaujímať:

Spoločenský dom v Topoľčanoch plný hviezd: V hre SND vystúpi Maštalír, Koleník či Mórová!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM