Katarína Jankeje Šport

Boje vo vodnom póle sú vyrovnané: Naše Pirane nestačili na Košice, Bratislavu tesne zdolali!

Topoľčianska krytá plaváreň bola dejiskom tretieho kola najvyššej súťaže žien vo vodnom póle. Naše majsterky Slovenska uspeli iba spolovice.

Ilustračný obrázok k článku Boje vo vodnom póle sú vyrovnané: Naše Pirane nestačili na Košice, Bratislavu tesne zdolali!
Zdroj: Dnes24.sk

V priestoroch topoľčianskej plavárne sa uskutočnilo tretie kolo 1. Národnej ligy žien. Naše baby z klubu PIRANA SC Topoľčany sa najskôr stretli s s Modrými Dračicami z Košíc a v druhom zápase so Sláviou UK Bratislava.

Na Košice sme nestačili

V úvodnom dueli s „Dračicami“ z Košíc skóre otvorili hostia. V druhej štvrtine boli opäť úspešnejšie Košice, keď domácim hráčkam odskočili až na 6:1. Následne začal súboj a dobiehanie súpera. Postupným premieňaním šancí sa „Pirane“ priblížili ku Košiciam, ktoré však dokázali jednoznačne odpovedať. V poslednej časti strelili Dračice len jeden gól a Topoľčany 3, čím sa výsledok už len skorigoval na konečných 11:7.

Zápas sa odohral vo vysokom tempe a „Pirane“ doplatili na nepremenené šance.

„Podľa očakávania to bol veľmi kvalitný a vyrovnaný zápas, v ktorom sme ťahali za kratší koniec. Som rád, že po minulej „ľahkej“ sezóne dostávame do tela a musíme sa na jednotlivé zápasy kvalitne pripravovať a nemáme istý výsledok. Mne osobne a aj babám to dáva veľa skúseností, avšak všetci by sme boli radšej, ak by sme uspeli. Bohužiaľ sme nepremenili kopec príležitostí, čo súperovi zahralo do karát,“ zhodnotil kouč Marek Gális.

Druhý duel sme zvládli

Topoľčany otvorili skóre poobedného stretnutia v druhej minúte. V druhej štvrtine odskočili „Pirane“ už na rozdiel štyroch gólov. V polovici zápasu sa však bratislavské „Sovy“ začali preberať, a v 19. minúte vpálili svoju prvú presnú strelu. Bratislavské pólistky si v štvrtej štvrtine dotiahli na Topoľčany na rozdiel jediného gólu. Naším babám sa však podarilo stav udržať, čím zvíťazili 5:4.

Premeniť šance a zlepšiť efektivitu

Ako informoval tréner, je na čom pracovať. „Zápas proti Bratislave sme rozohrali veľmi dobre, obrana fungovala, ako má a v tretej časti hry sme „tlačili“ loptu do centra, ale nič nám tam nevychádzalo a streľba zozadu bola málo efektívna. Prihrávky sme si vždy položili na vodu a súperovým napádaním sme strácali na istote. Do budúcnosti budeme musieť popracovať na tom, aby sme premenili väčšie množstvo príležitostí a zlepšili efektivitu zakončovania. S koncom zápasu som nebol až taký spokojný, ako som si predstavoval, ale som rád, že sme udržali body doma aspoň z tohto zápasu.“

Výsledky:

  • ŠKP Modrí draci Košice – PIRANA SC Topoľčany 11:7 /3:1,4:2,3:1,1:3/
  • Slávia UK Bratislava – Pirana SC Topoľčany 4:5 /0:1, 0:3, 2:1, 2:0/

Čítajte tiež:

Ďalšia domáca remíza: Na topoľčianskom trávniku nepadol ani jeden gól!

Foto: Pirana SC Topoľčany

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM