Katarína Jankeje Rôzne

Bujaré oslavy v Topoľčanoch: Ľudia nahlasovali pyrotechniku, hluk či ležiacu osobu na ulici!

Oslavy príchodu Nového roka sú tradične poriadne veselé, niekedy sa však vytrhnú spod kontroly. Aj v Topoľčanoch boli policajné hliadky privolané k viacerým oznamom od občanov. Išlo najmä o pyrotechniku, hluk, ale i upozornenie na človeka ležiaceho na ulici v meste.

Ilustračný obrázok k článku Bujaré oslavy v Topoľčanoch: Ľudia nahlasovali pyrotechniku, hluk či ležiacu osobu na ulici!
Zdroj: TASR

Počas silvestrovského večera a noci mestská polícia zaznamenala 6 oznamov od občanov so žiadosťou o vyslanie hliadky. „V dvoch prípadoch to boli oznamy o používaní zábavnej pyrotechniky, v jednom prípade si to nepriala matka postihnutého dieťaťa v blízkosti bytovky na Ulici Povstania a v druhom prípade došlo k použitiu týchto prostriedkov vo vchode bytovky na ulici. P. O. Hviezdoslava. Po príchode hliadky sa na uvedených miestach nikto nenachádzal a porušenie platných právnych noriem nebolo zistené,“ informoval náš portál Ľudovít Duša, náčelník Mestskej polície v Topoľčanoch.

Hlučné oslavy či ležiaci človek na ulici Vansovej

Obyvatelia Topoľčian mestskú políciu tiež upozornili na rušenie nočného pokoja. Ako uviedol náčelník, v jednom prípade sa jednalo o hlučné vítanie Nového roka okolo 01. 00 hod. v noci v jednom z bytov na ulici Ľ. Fullu, čo sa po príchode hliadky nepotvrdilo. „V druhom zasiahla hliadka v jednom nočnom podniku na sídlisku Stred, kde bola hlučnejšia hudobná produkcia okolo 04.00 hodiny ráno. Okrem toho sme boli upozornení na ležiacu osobu na ulici T. Vansovej, tento oznam sa nepotvrdil ako ani údajné problémy so zákazníkom v skorých ranných hodinách v jednom nočnom podniku na ulici 17. novembra,“ pokračoval Duša.

Ohňostroj a oslavy na námestí bez výtržností

Počas silvestrovského večera a noci boli posilnené hliadky mestskej polície v súlade s úlohami od primátora mesta. Policajti zabezpečovali poriadok v okolí letného kúpaliska v rámci organizovania silvestrovského ohňostroja, ako aj regulovali dopravu pred začiatkom. Po jeho ukončení poriadok zabezpečovali priebeh silvestrovského programu na námestí v centre mesta. „Počas týchto aktivít nebolo nutné vykonať zákrok s predvedením páchateľov nejakých priestupkov a príslušníci MsP neboli nútení ani uložiť pokuty v blokovom konaní na mieste, nakoľko sme nezaznamenali a ani nám nebolo oznámené občanmi porušenie zákonov, ktoré by takýto zákrok vyžadovalo,“ dodal na záver náčelník.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM