Katarína Jankeje Kultúra

Čarovný svet princezien, rytierov a pážat: Tvorivé podujatie očarí všetky topoľčianske deti

Na topoľčianske deti čaká zaujímavé podujatie s tvorivou dielňou. Hlavnou témou budú rytieri, princezné či historickí bojovníci.

Ilustračný obrázok k článku Čarovný svet princezien, rytierov a pážat: Tvorivé podujatie očarí všetky topoľčianske deti
Zdroj: TASR

Poučno-zábavnú exkurziu do minulosti vojenstva, do sveta bojovníkov, rytierov, pážat a princezien ponúkne Tríbečské múzeum v Topoľčanoch počas prezentačného podujatia s tvorivou dielňou s názvom „Rytierske hry“. Člení sa na dve časti. V tej prvej – teoretickej sa návštevníci pútavým spôsobom oboznámia so základnými historickými faktami, napríklad čo znamenalo byť rytierom, aké predpoklady a vlastnosti musel spĺňať, akú úlohu zohrávali rytieri v stredovekej spoločnosti, či aké stopy po nich zostali.

V tvorivej časti si budú môcť deti vziať do rúk makety vtedajších zbraní, vytvoriť si vlastnú rytiersku prilbu, korunku alebo erb a zahrať spoločenskú hru Staň sa rytierom. Tiež sa môžu zapojiť do riešenia vedomostných úloh (kvíz, tajnička) a iných aktivít.

Podujatie je určené pre deti materských škôl a žiakov prvého stupňa základných škôl. Sprístupnené je v pracovných dňoch od 8.00 do 15.00 hod. Kolektívnu návštevu podujatia je potrebné vopred dohodnúť na t. č. 038/5323253 alebo na e-mailovej adrese: mpedagog@tribecskemuzeum.sk.

Môže vás zaujímať:

Podujatie, ktoré poteší topoľčianske deti: Vybláznite ratolesti na fašiangovej bavenici

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM