Rastislav Búgel Správy

Cestujete vlakom? Pozor na pripravovanú zmenu cestovného poriadku!

Železničná spoločnosť Slovensko informuje, že od nedele 9. júna 2013 začne platiť 2. zmena cestovného poriadku 2012/2013.

Okrem zmien v diaľkovej a regionálnej doprave, týkajúcich sa zlepšenia prípojovosti vlakov, novinkou je opäť zavedenie reklamného produktu „Meno vlaku“, prostredníctvom ktorého si podniky a inštitúcie môžu kúpiť názov vlaku.

V regionálnej doprave nás čakajú tieto zmeny:

Kalendárne obmedzenie vlaku Os 5068 je zmenené na „ide denne“ v úseku Topoľčany – Nitra a vlaku Os 5040 na „ide denne“ v úseku Nitra – Nové Zámky, čím sa vytvorí víkendový prípoj v Šuranoch s R 814 smer Bratislava – z dôvodu zabezpečenie prípoja v železničnej stanici Zbehy bude z Nitry vedený nový vlak Os 5138, Nitra odchod 13.17 h, Zbehy príchod 13.39 h s obmedzením „nejde v 7“ s prípojom na vlak R 724 smer Bratislava – v železničnej stanici Nové Zámky bude vytvorený prípoj medzi vlakom R 873 zo smeru Bratislava a vlakom Os 4913.

Do Prievidze pohodlnejšie

Na hornej Nitre sa vzájomnou zmenou obmedzení 4 vlakov (z denne na „X“ a z „X“ na denne) vytvára možnosť nových víkendových prepojení Nitry a Prievidze, kde týmto riešením budú na seba v Topoľčanoch nadväzovať vlaky počas pracovných dní aj počas dní pracovného pokoja.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM