Veronika Kalinová Rôzne

Cestujúci, pozitívne správy: V prímestskej doprave pribudne 15 nových autobusov

Prímestská doprava sa posilní o 15 nových autobusov s klimatizáciou. Spoločnosť Arriva Nitra v utorok slávnostne odovzdala autobusy do užívania.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci, pozitívne správy: V prímestskej doprave pribudne 15 nových autobusov
Zdroj: TASR

Zástupcovia spoločnosti Arriva Nitra, známejšej pod predchádzajúcim názvom Veolia Transport, sa rozhodli posilniť prímestskú dopravu v okrese Zlaté Moravce, Topoľčany a Nitra. Zabezpečila tak 15 nových autobusov, ktoré budú od dnes k dispozícii našim občanom.

Výška investície na autobusy prímestskej dopravy predstavuje 2,06 milióna eur. „Investícia ide na vrub dopravného podniku. Potom sa rozpočítava do výkonov vo verejnej preprave, ktorú hradí mesto i vyšší územný celok,“ skonštatoval primátor Nitry Jozef Dvonč.

V prímestskej autobusovej doprave začne v tomto roku premávať desať autobusov typu SOR C 10,5 a päť nízkopodlažných autobusov typu SOR CN 10,5. Vekový priemer vozidlového parku sa ich zaradením do prevádzky zníži z 10,54 roka na 9,89 roka. Všetky nové autobusy majú klimatizačné zariadenie a dokážu prepraviť 72 až 75 cestujúcich.

Arriva Nitra, a. s., zabezpečuje pre Nitriansky samosprávny kraj vyše 10 miliónov kilometrov ročne v prímestskej autobusovej doprave v okresoch Nitra, Zlaté Moravce a Topoľčany. Prevádzkuje 93 prímestských liniek, na ktorých ročne prepraví 12 miliónov cestujúcich.

Nové autobusy v prímestskej doprave
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM