Dávid Hrdý Rôzne

Charitatívny futbalový turnaj v Krušovciach: Pre Evelinku sa vyzbieralo vyše 1 300 eur!

V sobotu bolo v Krušovciach pri Topoľčanoch veselo. Uskutočnila sa tu charitatívna akcia, ktorej výťažok bol určený pre zdravotne postihnutú Evelinku z Ostratíc.

Ilustračný obrázok k článku Charitatívny futbalový turnaj v Krušovciach: Pre Evelinku sa vyzbieralo vyše 1 300 eur!
Zdroj: Dnes24.sk

Športom za dobrú vec

Osud malej Evelinky sme vám už priniesli v minulosti. Je zdravotne postihnutá a jej liečba je pre jej mamičku Líviu veľmi nákladná. Našťastie sa medzi nami stále nájdu ľudia, ktorí chcú pomáhať. Nápad zorganizovať charitatívnu športovú akciu vznikol v hlave Miloša Matušíka z Topoľčian.

Charitatívny futbalový turnaj pod názvom Športuj a pomáhaj mal v Krušovciach naplánový úvod o jednej hodine. Už hodinu po začatí bolo jasné, že toto podujatie prilákalo veľa Krušovčanov, ale i ľudí z iných kútov okresu Topoľčany.

Športovci sa spojili

Pozvánku na futbalový turnaj prijal nielen tím televízie JOJ, ale i Old boys Nitra so známymi futbalovými tvárami. Medzi ne patril najmä bývalý tréner MFK Topoľčany Dušan Liba či stále aktívny brankár Peter Palúch. Na turnaji nastúpilo aj družstvo TJ SLOVAN Krušovce. Ich dres si obliekli bývalí i súčasní hráči tohto klubu. Pridali sa aj známi hokejisti ako Jozef Kováčik či Róbert Petrovický. Aj napriek vysokým teplotám odohrali družstvá medzi sebou zaujímavé stretnutia.

Svoje umenie predviedli aj zápasníci brazílskeho jiu jitsu z klubu Fighting Gym Topoľčany. Ukážky tohto bojového umenia si spolu s niekedy drsným výkladom mohli vychutnať všetci prítomní. Neskôr si niektoré chvaty mohli vyskúšať aj na vlastnej koži. Úsmev a smiech rozdával medzi ľuďmi pantomím Vlado Kulíšek. Diváci mohli súťažiť o hodnotné ceny, predstavil sa aj Enduro klub Suchodolie so svojimi motorkami. Pre deti bol pripravený nafukovací hrad.

Akcia splnila účel

Skrátka akcia pre všetky vekové kategórie. Každý si tam našiel to svoje. Areálom futbalového štadióna rozvoniavali pečené špeciality, nechýbal ani guláš. Do rytmu hrali kapely Žochári či Duo Holiday. Zaspievať prišla aj topoľčianska finalistka zo Superstar Natália Hatalová. Toto všetko prinieslo aj svoje ovocie. Na turnaji sa pre Evelinku vyzbieralo spolu 1315 eur!

Akcia pokračovala až do neskorých nočných hodín. „Chcem sa naozaj poďakovať všetkým za pomoc pri organizácií tejto akcie, všetkým sponzorom .Veľmi si cením vašu pomoc. Veľmi.“, napísal na svojom facebookovom profile organizátor Miloš Matušík.

Športuj a pomáhaj- Krušovce
5
Galéria
Foto: Dávid Hrdý / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM