Dávid Hrdý Rôzne

Chodci v Topoľčanoch: Osviežiť sa môžu v troch napájadlách

Tropický týždeň máme síce za sebou a teploty sa stabilizovali, no leto ešte len začalo. Počas horúcich dní majú obyvatelia a návštevníci mesta Topoľčany k dispozícií hneď niekoľko napájadiel kde sa môžu osviežiť.

Ilustračný obrázok k článku Chodci v Topoľčanoch:  Osviežiť sa môžu v troch napájadlách
Foto: Dávid Hrdý / Zdroj: Dnes24.sk

Takýmito sú napríklad pumpa pred kostolom a pitítko, ktoré nájdeme pred radnicou. Vzhľadom koncepčne zapadajú do celkového vzhľadu námestia.Ďalším je pumpa pred gymnáziom na ulici 17. novembra. Prúdi v nich čistá nezávadná voda, ktorou sa môžu osviežiť či ovlažiť všetci okoloidúci. Avšak nie všetci tieto možnosti využívajú. Z nášho miniprieskumu a aj na vlastné oči sme sa presvedčili, že niektorí ľudia sa im stránia. Napríklad spomínané „pitítko“. Dôvodom je aj to, že do neho chodia piť vtáky či v pumpe svoju hygienu vykonávajú bezdomovci.

Všetky sú vo vlastníctve mesta. „Napájadlá sú vlastníctvom mesta Topoľčany – odbor správy majetku a služieb zabezpečuje ich prevádzku. Na Námestí M. R. Štefánika je to dvojstudňa a pitítko. Pred gymnáziom na Ul. 17. novembra je pumpa. Všetky tieto zariadenia sú napojené na verejný rozvod pitnej vody", povedala Alžbeta Melicherová z odboru správy majetku a služieb mesta Topoľčany. Čo sa týka spotreby vody v nich, sledovaná je iba pumpa na ulici 17. novembra. „Pumpa pred gymnáziom má samostatné meranie a spotreba za rok 2012 bola 126 m3 a spotreba od 1.1.2013 do 6.6.2013 bola 10 m3“ dodala. Kvalita vody v napájadlách je sledovaná Regionálnym úradom verejného zdravotníctva.

Na to, či využívajú napájadlá a aký majú názor na ich prítomnosť sme sa opýtali aj Topoľčancov.

Barbora (16) „Je to aj dobre v teplách, že ľudia sa môžu osviežiť, ale fakt len v nutnom prípade. Ja osobne by som sa z toho nenapila ani nič podobné. Keďže z toho pijú psi“.

Stanka (24) „Nie nepoužívam ich. Nosím minerálku väčšinou so sebou v kabelke, ale tak nemám proti tomu v podstate nič.“

Boris (24)„Ja som z toho osobne nikdy nepil, ale myslím, že sa to využíva. A je dobré, že to tam je.“

Chodci v Topoľčanoch:  Osviežiť sa môžu v troch napájadlách
6
Galéria
Foto: Dávid Hrdý / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM