Dávid Hrdý Rôzne

Čistota vody na kúpalisku je vraj zlá a Rómovia naplatia vstupné: Predsudky či realita?

Na našej facebookovej stránke sme narazili na niektoré názory našich čitateľov o tom, že kvalita vody je nevyhovujúca. Padajú aj domnienky, že Rómovia majú vstupné zdarma. Aká je však realita?

Ilustračný obrázok k článku Čistota vody na kúpalisku je vraj zlá a Rómovia naplatia vstupné: Predsudky či realita?
Zdroj: Dnes24.sk

Topoľčianske kúpalisko v tomto období praská vo švíkoch. Počas vysokých horúčav je veľmi vyťažené. Možnosť schladiť sa využívajú nielen Topoľčanci, ale i ľudia z okolitých okresov. No predsa túto možnosť nevyužíva každý obyvateľ mesta Topoľčian. Dôvodom majú byť obavy z kvality vody. Objavuje sa aj názor, že Rómovia nemusia platiť vstupné.

Rómovia nemusia platiť?

Ako to však v skutočnosti je? Naozaj Rómovia nemusia platiť vstupné? Tieto informácie sú zavádzajúce a nepravdivé. „Všetci zamestnanci sú povinní umožniť vstup klientom na kúpalisko len v súlade so schváleným cenníkom. Cenník schválilo Mestské zastupiteľstvo na aprílovom zasadnutí a je zverejnený na webovej stránke mesta. Za iných podmienok ako je uvedené v cenníku nie je možný vstup na kúpalisko. A ak by niekto konal svojvoľne iným spôsobom, porušoval by schválenú normu Mestského zastupiteľstva,“ odpovedala na internetovej diskusii na webovej stránke mesta Alžbeta Melicherová z odboru správy majetku a služieb.

Teda vstup na kúpalisko majú všetky deti do 6 rokov zdarma. „Dovolím si pripomenúť, že podľa schváleného „Cenníka“ majú vstup zadarmo všetky deti do 6 rokov, to znamená, že všetkým deťom do 6 rokov umožnilo Mesto Topoľčany vstup za rovnakých, nikoho nediskriminujúcich podmienok,“ dodal k internetovej diskusii Ivan Herda z odboru správy majetku a služieb.

Ako je to s kvalitou vody?

Kvalita vody bola tiež dosť skloňovanou témou. Niektorí občania zazlievajú kompetentným, že voda je nevyhovujúca. Ani táto fáma sa nezakladá na pravde. Podľa Ivana Herdu kvalita vody je pravidelne každý týždeň sledovaná hygienikmi z RÚVZ v Topoľčanoch.

Vzorky sú pravidelne vyhodnocované a doteraz nebol zistený žiadny hygienický nedostatok. Navyše sa každý deň sledujú hodnoty PH v bazénoch. Dôležitá je aj teplota vody. Tá je tiež monitorovaná a regulovaná. Takže návštevníci topoľčianskeho kúpaliska sa nemusia obávať žiadnych zdravotných rizík, ktoré by mala na svedomí kvalita vody.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM