Krimi

Colníci zistili predaj falošného tovaru: Previnilci aj v našom meste a okolí

Nitrianski colníci v akcii. V uplynulom týždni zaistili viac ako 200 kusov priemyselného tovaru, ktorý vykazoval znaky falzifikátov.

Ilustračný obrázok k článku Colníci zistili predaj falošného tovaru: Previnilci aj v našom meste a okolí
Zdroj: Colný úrad Nitra

Nitrianski colníci nezaháľajú. Priebežne vykonávajú kontroly tovaru pri dovoze, ale aj v obchodoch, na tržniciach a predajných podujatiach. V uplynulom období zamerali svoju kontrolnú činnosť aj na ponuku a predaj tovaru porušujúceho práva duševného vlastníctva, ktorý je nebezpečný aj z hľadiska ochrany zdravia spotrebiteľov.

Podľa informácií Colného úradu v Nitre, zaistili pri kontrolách v územnom obvode colného úradu (Nitra, Topoľčany, Trnovec nad Váhom, Levice, Štúrovo) 201 kusov tovaru, ktorý vykazoval znaky falzifikátov.

“Jednotlivým predajcom bolo zaistených 70 kusov oblečenia, textilných doplnkov a kabeliek s obrazovým a grafickým vyobrazením a vyhotovením napodobňujúcim obchodné značky Burberry, Chanel, Louis Vuitton, Michael Kors, 92 kusov elektronických pilníkov a príslušenstva s označením SCHOLL a 39 flakónov parfumov napodobňujúcich svetové značky Paco Rabanne, CHANEL, Bvlgari, Lancôme, KENZO, Nina Ricci a iné,“ informuje Stanislav Pacher, hovorca Colného úradu Nitra.

Ako informuje hovorca Colného úradu Nitra: “Tento tovar, u ktorého spôsob označenia nezodpovedal originálnym výrobkom a tiež bola zrejmá jeho nízka kvalita a s ňou súvisiaca cena tovaru (rozdiel je v detailoch – šitie, stehy, kvalita kovových aplikácií, zipsu, pravidelnosť potlače, parfumy sú v nekvalitných obaloch a pod.).“

Colníci zaistili a prípad ďalej riešia v súčinnosti s držiteľmi práv dotknutých ochranných známok, ktorý svoju škodu vyčíslili na viac ako 20 000 eur. “Nekalých predajcov čaká konanie o správnom delikte a finančný postih, prípadne súdne konanie. Pokuta v takýchto prípadoch môže narásť až do výšky 67 000 eur podľa závažnosti a druhu porušenia. V prípade preukázania, že sa jedná o fejky, bude zaistený tovar ekologicky zničený pod dohľadom colníkov,“ informuje hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM