Dávid Hrdý Rôzne

Ďalšie nákupné centrum: V Topoľčanoch by malo stáť do roku 2015

Po nákupnom komplexe na Bedzianskej ceste by malo v Topoľčanoch vyrásť ďalšie nákupné centrum. Začiatok výstavby je naplánovaný na rok 2014,s dokončením sa ráta o rok neskôr.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie nákupné centrum: V Topoľčanoch  by malo stáť do roku 2015
Zdroj: TASR

Malo by stáť na ulici Československej armády hneď vedľa čerpacej stanice, na pozemku ktorý ľudia slangovo nazývajú aj „jama“. Nové obchodné centrum by malo priniesť okrem kancelárií, bytov, kín, obchodov aj okolo 300 parkovacích miest umiestnených v troch podzemných podlažiach. Kancelárie budú umiestnené vo výškovej budove od tretieho po piate nadzemné podlažie. Byty budú umiestnené od šiesteho po trináste nadzemné podlažie. Obchodné priestory a kiná by sa mali nachádzať na prvom a druhom nadzemnom podlaží.

Obyvatelia sa obávajú najmä dopravného zaťaženia. Pozemok sa nachádza 300 metrov od historického centra pričom zo západu susedí s ulicou Streďanskou, z východnej strany je vymedzený ulicou M. Benku a čerpacou stanicou a z južnej strany hraničí s alejovou zeleňou a obytným domom. Podľa primátora Petra Baláža podmienkou mesta pre výstavbu je najmä kvalitná dopravná štúdia a to, že stavba musí byť v súlade s územným plánom. Predpokladané náklady projektu sú výčíslené na 18 miliónov EUR.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM