Dávid Hrdý Rôzne

Ďalšie nákupné centrum v Topoľčanoch: Potrebujeme ho?

Zdá sa, že v poslednom období sa s novou výstavbou a investičnými projektmi v našom meste roztrhlo vrece. No nie vždy sú takéto aktivity vnímané pozitívne. Najmä zo strany občanov nášho mesta. Typickým príkladom je aj plánovaná výstavba nákupného centra na sídlisku Juh.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie nákupné centrum v Topoľčanoch: Potrebujeme ho?
Zdroj: Dnes24.sk

Obchodno – spoločenské centrum je názov tejto stavby, ktorá má vyrásť na pozemku ľudmi nazývané prosto „jama“. Toto priestranstvo je jedným už z mála kúskov zelene na Juhu. Okresané už bolo výstavbou benzínovej pumpy, ktorá bude s novým nákupným centrom susediť.

Nové nákupné centrum prinesie do Topoľčian obchody, reštaurácie či kino. V Topoľčanoch sú avizované viaceré nové výstavby. Ako napríklad dostavba nákupného centra na Bedzianskej ceste, stavba nového bytového domu na sídlisku Juh či rekonštrukcia futbalového štadióna.

Asi každý Topoľčanec má o týchto zámeroch nejakú vedomosť. Ale tak ako sa kontroverzným stal futbalový štadión, tak i výstavba ďalšieho nákupného centra bude zdá sa téma číslo jedna. Dokonca sa už rozbiehajú aj petičné aktivity. Čo na to niektorí naši čitatelia?

Zuzana: „Radšej napíšte petíciu proti postaveniu tej sklenenej obludy na sídlisku Juh…a nie štadióna.“

Jana:"Vyzývam všetkých, najmä mladých Topoľčancov k petícií proti tej hrôze, ktorej výstavbu topoľčianski radní páni bez mihnutia oka odobrili. Zo sídliska Juh je výstavbou marketov už dávno obchodné centrum a nie príjemné bývanie pre rodiny s deťmi. A ten architektonický skvost plánovaný postaviť rovno pod okná činžiakov je výsmechom do tváre občanov celého sídliska. Nielen tých, pod okmai ktorých to bude stáť. Stačí si predstaviť čo to urobí s dopravou, ako sa zvýši hlučnosť. Takže namiesto zelene a ihrísk pre deti ďalší betónovo-sklenený kolos, ktorého využitie je veľmi otázne“.

Alexander: „Je to minimálne rozporuplné rozhodnutie. Hovorí sa o akýchsi pracovných miestach, ktoré sa tak vraj vytvoria. Skôr si však myslím, že inde pracovné miesta zaniknú a iba sa presunú inam. Hovoríme o Topoľčancoch a ich kúpyschopnosti, preto sa mi nezdá, že by sa tu mohlo uživiť nové more butikov a obchodov. Vyrastal som v blízkosti týchto nových "nákupných centier“. Pred tým sme tam mali trávnik, na ktorom sme hrávali futbal alebo len tak šantili. Je mi ľúto, že miznú aj posledné takéto voľné zelené plochy v blízkosti nášho sídliska a myslím si, že je to viac na škodu. Prichádzame tým o pokojné a príjemne prostredia, ktoré sme pod činžiakmi mali. Ak tak bolo vhodenjšie zvoliť iné miesto."

O stanovisko sme požiadali aj primátora Topoľčian Petra Baláža. No na naše otázky sme do dnešného dňa nedostali odpoveď. Jeho stanovisko sa budeme snažiť získať a budeme vás informovať!

Ďalšie nákupné centrum v Topoľčanoch: Potrebujeme ho?
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM