Dávid Hrdý Šport

Dlhá séria bez výhry prerušená: Žochári doma senzačne porazili favorita!

Nepriaznivá bilancia topoľčianskych hokejistov sa skončila. Topoľčany nevyhrali až deväť zápasov v rade! V poslednom domácom zápase však prelomili smolné obdobie a odniesol si to rovno líder súťaže – Bardejov! Navyše si v nasledujúcom zápase proti SVK 18 pripísali aj prvú výhru vonku.

Ilustračný obrázok k článku Dlhá séria bez výhry prerušená: Žochári doma senzačne porazili favorita!
Zdroj: Webnoviny.sk

Najhorší proti najlepšiemu

Pred začiatkom zápasu to vyzeralo ako súboj Dávida s Goliášom. Topoľčany nachádzajúce sa na poslednom mieste tabuľky s najväčším počtom inkasovaných a najmenej strelených gólov. Naproti nim Bardejov, líder súťaže so sedemdesiatimi strelenými gólmi pričom inkasovali iba 29 krát.

Po sérií prehier nastaly „ofuky“ v topoľčianskej kabíne. Zmena nastala na trénerskej pozícií keď Mariána Brusila nahradil Slavomír Chlebec. Tím posilnili Chromý, Grman a Chylo. A zdá sa, že nový vietor v tíme žochárov rozdúchal už takmer vyhasnutý hokejový plameň Topoľčian.

Úvod zápasu sa opäť vyznačoval dávkou smoly. Na ľade sa pokazila rolba, ktorú museli domáci hráči odtlačiť mimo ľadovú plochu. Všetko dobre dopadlo a zápas sa mohol začať.

Prvá tretina

Od úvodu mali prácu najmä obaja brankári. Oba tímy sa snažili o strelenie prvého gólu. V 5. minúte tvrdo vystrelil od modrej hosťujúci Poláček, ale Hippík jeho strelu zneškodnil lapačkou. Hostia pravidelne zamestnávali domáceho brankára a mali útočnú prevahu. A tá nakoniec vyústila do gólu. V 15. minúte z rohu dostal medzi kruhy prihrávku úplne voľný Kramár a z prvej delovkou nedal Hippíkovi šancu 0:1.

V domácom tíme dobýjal bránku hostí najmä novic Chylo. Najskôr v 16. minúte strielal z kruhov a potom v 19. minúte opäť vyskúšal pozornosť hosťujúceho brankára Andreanina. Na konci prvej tretiny sa hosťujúcou obranou predieral Mihálik a bol faulovaný.

Druhá tretina

Presilovku využili žochári bravúrne. Už po 26 sekundách ju tečoval strelu Kutňanského do brány Mihálik – 1:1.V zápätí hrali Topoľčanci ďalšiu presilovku. Tú výborne rozohorali avšak neskórovali.

Dve presilovky nabudili našich hokejistov a ich útok sa zdal nezastaviteľný. Svoju ofenzívnu snahu nakoniec pretavili do ďalšieho gólu. Na začiatku 28. minúty vybojoval puk pre Káčera Mihálik. A Libor Káčer tvrdou strelou medzi betóny prekonal Andreanina – 2:1.

V 30. minúte sa nádherným zákrokom predviedol Hippík keď zachránil takmer istý gól. Ďalší presný gólový úder zasadili topoľčiansky hokejisti favoritovi v 39. minúte. Opäť využili presilovku, v ktorej p strele Kutňanského sa najlepšie zorientoval Barčák a skóroval – 3:1.

Tretia tretina

Topoľčany podali v zápase s Bardejovom azda svoj najlepší výkon sezóny a druhú tretinu vyhrali pomerom 3:0. V tretej tretine začali hostia viac útočiť avšak ich ssnahy končili na výbornom Hippíkovi.

Na začiatku 47. minúty hral Bardejov opäť v oslabení. Hry v početnej výhode v tomto zápase našim vychádzali a dokázali to ďalším presilovkovým gólom. Novic v našom tíme – obranca Chromý sa aj napriek tiesneniu troch Bardejovčanov dostal k strele a zakončil – 4:1.

Zápas sa zdal byť vyhraný, ale hostia ho ešte zdramatizovali. Nebyť bravúrneho Hippíka ktovie ako by zápas dopadol. V 56. A 60. minúte prekonal dvakrát Hippíka Česelka a zápas nakoniec skončil 4:3.

Topoľčanci aj napriek týmto gólom podali jednoznačne najlepší výkon tejto sezóny. Po prvej výhre vonku 5:7 proti SVK 18 sa dostali na desiate miesto tabuľky. Na ďalší zápas nastúpia topoľčianski hokejisti 10. novembra o 17:30 hodine na domácom ľade proti Michalovciam.

Foto:Ilustračné

HOKEJ: Topoľčany - Bardejov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM