Dávid Hrdý Kultúra

Dobrá správa pre fanúšikov N1-12: Jeho priestory sa budú rekonštruovať!

Nástupište 1-12 NEXT LEVEL. Taký je názov projektu rekonštrukcie priestorov podchodu, ktorý je centrom súčasnej kultúry v Topoľčanoch. Jeho hlavným cieľom je zvýšenie variability priestorov.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre fanúšikov N1-12: Jeho priestory sa budú rekonštruovať!
Foto: Dávid Hrdý / Zdroj: Dnes24.sk

Po roku a pol svojej činnosti sa rozhodli predstavitelia tohto občianskeho združenie pre rekonštrukciu priestorov. Aj keď sa zámeru rekonštrukcie vyhýbali, rozhodli sa dať podchodu novú tvár. Budú na ňom spolupracovať s architektmi Petrom Lényim, Mariánom Luckým a Ondrejom Markom z bratislavského štúdia 2021.

Projekt N1–12 NEXT LEVEL sa realizuje s podporou Nadácie Intenda. „Celé to dokážeme realizovať len vďaka nim a ich podporu si naozaj vážime“ povedal jeden zo zakladateľov N1–12 Julo Krištof. N1–12 NEXT LEVEL podporil aj primátor mesta Topoľčany Peter Baláž. Výstupom projektu by malo byť vyšší kapacitný a komunikačný potenciálu priestorov. Zároveň pôjde aj o zvýšenie komunikačnej efektivity smerom k verejnosti. Súčasťou bude aj podpora a zjednodušenie prechodu obyvateľov cez podchod počas kultúrnych akcií.

Autori chcú naplniť tieto ciele stavbou steny, ktorá bude oddeľovať uzavretú galerijnú časť a otvorený verejný priestor podchodu. Súčasnú fixnú laminátovú stenu nahradia variabilnou priehľadnou stenou. Návštevníci N1–12 sa tak môžu tešiť na zväčšenie priestorov a zvýšenie komfortu pri ďalších podujatiach.

Rekonštrukcia N1-12
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM