Katarína Jankeje Samospráva

Dočkajú sa Bedzany sľúbených detských ihrísk? Prečítajte si oficiálnu odpoveď z radnice

V meste máme viacero ihrísk pre deti, no mamičky z mestských častí nemajú vždy čas a možnosti ich využívať. Mesto dávnejšie prisľúbilo výstavbu nových, Veľké i malé Bedzany však stále čakajú.

Ilustračný obrázok k článku Dočkajú sa Bedzany sľúbených detských ihrísk? Prečítajte si oficiálnu odpoveď z radnice
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

Ihrísk, kde sa môžu malé deti bezpečne hrať a užívať voľné chvíle máme priamo v Topoľčanoch hneď niekoľko. Mestské časti Veľké a Malé Bedzany také šťastie však nemajú. Mesto síce vybudovalo multifunkčné ihrisko, to však malé deti s ohľadom na ich vek nevyužijú. „Výstavba multifunkčného ihriska bola prínosom, nakoľko to je vo veľkej miere využívané mládežou, ako i dospelými. No tie najmenšie deti nedokážu využiť potenciál multifunkčného ihriska. Pre nich by bola potrebná výstavba ,,preliezok", pieskoviska, hojdačiek a podobne,“ myslí si pán Jozef z Bedzian.

Chýbajú bezpečné ihriská

V lokalitách sa síce nejaké detské preliezačky nájdu, no tie však už majú svoje najlepšie roky za sebou. „V našej obci sa nachádzajú iba dve staré, asi tak 30-ročné železné preliezačky, ktoré sú väčšinu roka zarastené trávou a myslím si, že nespĺňajú žiadne bezpečnostné predpisy. Teda záverom deťom nezostáva nič iné, ako sa hrať na ceste,“ sťažuje sa obyvateľ.

V rozpočte na rok 2016

Ako uvádza radnica, plány na realizáciu detských ihrísk sú, s výstavbou sa však začne až v roku 2016.

„Detské ihriská pre najmenších sú naplánované do rozpočtu do roku 2016 pre Veľké aj Malé Bedzany. Po schválení rozpočtu budú obe ihriská realizované tak, aby na sezónu už boli funkčné.Čo sa týka týchto ihrísk sme už riešili výber vhodných plôch v súčinnosti s p. poslancom Ladickým,“ informovala odborná referentka OSMS Soňa Šrámková z Mestského úradu Topoľčany.

Ako dodala, mesto v blízkej dobe začne získavať potrebné povolenia. „V najbližšej dobe začneme podnikať ďalšie zákonné kroky, aby sme pripravili plochy na osadenie týchto ihrísk.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM