Eliška Šándorová Rôzne

Drahšie diaľničné známky. Vodiči by si mali priplatiť za 10-dňovú

Ceny 10-dňových diaľničných známok, ktorých sa u nás predáva najviac, by mali ísť hore. Podľa Andreja Danka sa treba vyrovnať okolitým krajinám.

Ilustračný obrázok k článku Drahšie diaľničné známky. Vodiči by si mali priplatiť za 10-dňovú
Zdroj: TASR

O pravdepodobnom zdražovaní informuje televízia TA3. O koľko cena stúpne, zatiaľ nie je jasné. Koalícia sa pôvodne zaoberala aj zvýšením cien pre ročné známky, partneri sa na tom nedohodli.

"Koalícia vylúčila navýšenie ročných diaľničných známok a išla cestou zdvihnutia ceny 10-dňových známok, ktoré sa viac dotknú zahraničných a jednorazových užívateľov našich diaľnic,“ uviedol pre TA3 predseda parlamentu Andrej Danko (SNS).

Podľa neho sa vyššia cena dotkne viac zahraničných a jednorazových užívateľov diaľnic. Šéf národniarov sa chce vyšším poplatkom vyrovnať okolitým krajinám.

Čítajte aj: Inšpirácia pre Slovákov? Muž bonzol firmu, dostal miliónovú odmenu!

Nastupujúci minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd) informáciu o zdražovaní diaľničných známok zatiaľ nepotvrdil. Podľa Danka koalícia ešte rokuje o tom, či sa so zdvihnutou cenou nepredĺži aj čas platnosti známky.

Naposledy sa ceny diaľničných známok menili pred piatimi rokmi, priplatili sme si o 40 percent. V súčasnosti stojí 10-dňová známka desať eur, mesačná 14 eur, ročná 50 eur. Práve desaťdňových sa u nás predáva najviac. V minulom roku sa predali dva milióny, ktoré do rozpočtu priniesli 20 miliónov eur.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM