Katarína Jankeje Hádzaná

Duel, na ktorý čakali mnohí: V stredu sa stretnú Žochári s Prešovom o postup do finále Pohára!

A je to tu. Už v stredu 9. decembra spoznáme prvého finalistu Slovenského pohára. Topoľčanci dokázali v prvom zápase fantasticky zdolať Prešov, do odvety teda vstúpia s výhodou piatich gólov.

Ilustračný obrázok k článku Duel, na ktorý čakali mnohí: V stredu sa stretnú Žochári s Prešovom o postup do finále Pohára!
Zdroj: TASR

Menší sviatok pre fanúšikov hádzanej je predo dvermi. V stredu 9. decembra sa totiž uskutočnia semifinálové duely v rámci Slovenského pohára 2015/2016. Prvá dvojica, HK Topoľčany a Tatran Prešov, už má jeden zápas za sebou. V ňom naši hráči dokázali zlomiť obranu nepremožiteľného Prešova, keď na domácej palubovke porazili súpera 30:25 (14:13). Semifinále sa hrá však na odvety, prvého finalistu spoznáme teda až v Prešove.

V zápase však rozhodne aj počet gólov, momentálny líder extraligy totiž musí dohnať päťgólové manko z novembrového stretnutia v Topoľčanoch.

Žochári v Pohári, ani v extralige nemôžu počítať s pomocou Martina Briatku, ktorý pred pár dňami prestúpil do Sporty Hlohovec. Opačným smerom sa však presunul Alexander Ivanov, viac sa dočítate v článku: Naši fanúšikovia majú dôvod na radosť: Topoľčiansky dres bude obliekať TENTO hráč Hlohovca!

V stredu sa uskutoční aj ďalší zápas Slovenského pohára medzi domácim Hlohovcom a Považskou Bystricou, odveta je na pláne 16. decembra. O celkovom víťazovi sa rozhodne až v novom roku, prvý finálový duel sa odohrá 27. januára 2016 a odveta 3. februára 2016.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM