Dávid Hrdý Hádzaná

Fanúšikovia hádzanej sa dočkali: Po sedemnástich rokoch sa u nás odohrá medzištátny zápas!

Topoľčanci sa môžu radovať. Na vlastné oči si budú môcť pozrieť zápas našej hádzanárskej mužskej reprezentácie. Slováci v ňom nastúpia proti Cypru.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia hádzanej sa dočkali: Po sedemnástich rokoch sa u nás odohrá medzištátny zápas!
Zdroj: Webnoviny.sk

Posledný medzištátny zápas sa odohral v Topoľčanoch v roku 1996. V čase najväčšej slávy topoľčianskej hádzanej. Vtedy v športovej hale v našom meste nastúpilo Slovensko proti výberu Česka. Tentokrát sa u nás bude hrať súboj kvalifikácie na ďalšie Majstrovstvá sveta, ktoré budú v Katare.

Slováci teda svoje kvalifikačné ťaženie na MS 2012 začnú práve v Topoľčanoch. „Dejiskom nášho prvého domáceho stretnutia budú Topoľčany. Je to hádzanárske mesto, v ktorom sa hral naposledy medzištátny duel 25. augusta 1996, keď sme v Pohári SNP zdolali Česko 23:22. Pevne veríme, že bude plná hala, i keď nenastúpime proti súperovi zvučného mena. Je to však dôležitý prvý súboj v kvalifikácii pred odchodom do Rumunska“, uviedol na stránke slovakhandball.sk pre agentúru SITA generálny sekretár SZH Martin Simonides.

Ďalšou úlohou bude nájsť nového reprezentačného trénera. Po odchode Petra Dávida chce SZH nájsť za neho náhradu do augusta tohto roku. Slováci sa v I. fáze kvalifikácie postupne systémom doma-vonku stretnú s Cyprom, Rumunskom a Talianskom. Na topoľčiansku palubovku nastúpia proti Cyperčanom 30. Októbra 2013 o 18.00 ho­dine.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM