Katarína Jankeje Kultúra

Fašiangy v topoľčianskom múzeu budú stáť za to: Súťaže, tvorivé dielne i spoznanie zabudnutých zvykov

Fašiangové tradície zavítajú aj do Tríbečského múzea v Topoľčanoch. Celodenné podujatie poteší veľkých i malých návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Fašiangy v topoľčianskom múzeu budú stáť za to: Súťaže, tvorivé dielne i spoznanie zabudnutých zvykov
Zdroj: TASR

Pracovníci Tribečského múzea v Topoľčanoch pripravili na sobotu 6. februára špeciálne podujatie s názvom Fašiangy sa krátia. Navštíviť ho budete môcť takmer počas celého dňa, od 10.00 hod. až do 16.00 hod.

Na čo sa môžete tešiť? Od 10.30 hod. prebehne prednáška o fašiangových zvykoch našich predkov. V tvorivej dielni si deti budú môcť vyrobiť rôzne masky, škrabošky či rôzne karnevalové ozdoby. „Ak budú mať záujem, zhotovené výtvory môžu ponechať do súťaže o najzaujímavejšiu masku alebo škrabošku. Vyhodnotenie a ocenenie súťažných prác sa uskutoční v pondelok 8. februára, pričom výhercovia budú kontaktovaní telefonicky alebo e-mailom,“ uvádza sa v pozvánke.

Pre návštevníkov zároveň bude prebiehať aj súťaž o najzaujímavejšiu fašiangovú šišku, doma usmaženú, nápadito fašiangovo vyzdobenú. Šišky je potrebné doniesť do múzea od 10.00 do 14.30 hod. Ako informuje múzeum, autor tej najkreatívnejšej dostane odmenu v podobe balíčka fašiangových dobrôt.

To stále nie je všetko, v ponuke programu podujatia od 12.00 do 15.00 hod. je karnevalové maľovanie na tvár. „Kto bude mať záujem, môže si pozrieť aj aktuálnu výstavu a expozíciu,“ dodávajú na záver pracovníci múzea.

Môže vás zaujímať:

Ťahák pre Topoľčancov, čo zabije nudu: 8 akcií, na ktoré sa oplatí vybehnúť

KAM s deťmi počas najbližších víkendov? Pozrite si tipy na skvelé karnevalové akcie plné zábavy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM