Katarína Jankeje Kultúra

FOTO: Divadelníci z Tesár prilákali stovky divákov, celú noc sa hralo a spievalo

Zážitok, ktorý sa len tak nezopakuje. Podujatie Noc divadiel 2015 v Tesároch ponúklo špeciálnu kombináciu v podaní divadla, francúzskej hudby, vypúšťania lampiónov či romantického pozorovania nočnej oblohy. Pozrite si fotografie.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Divadelníci z Tesár prilákali stovky divákov, celú noc sa hralo a spievalo
Zdroj: Dnes24.sk

Obľúbené Divallo Tesáre sa zapojilo do európskeho projektu Noc divadiel prvýkrát. Pripravilo viac ako 5-hodinový program zložený do pestrej mozaiky hovoreného slova, hudby, spevu a divadla. Takmer dve stovky divákov z Tesár, Topoľčian a okolia si po úvodnom spoločnom potlesku vypočulo krátke predstavenie projektu Noci divadiel, návštevníci sa mohli zúčastniť fotenia s hercami či vychutnať si prezentácia 90. rokov ochotníckeho divadla v Tesároch, ako aj pozrieť snímky z posledných predstavení, ktoré organizovalo Divallo Tesáre za posledné dva roky.

Francúzske melódie a spomienka na Edith Piaf

V priestoroch Kulturného domu sa divákom predstavili aj študenti ZUŠ L. Mokrého s literárnym soaré Pod povrchom. Divadelníci si v rámci podujatia pripomenuli storočnicu narodenia Edith Piaf krásnymi francúzskymi melódiami v podaní akordeonistu Mariána Bagu a blokom ľudových piesní z celého Slovenska, ktoré za jeho doprovodu odspievala Adela Čarnogurská.

Premiéra novej hry

Vrcholom večera bola premiéra autorskej hry Všetko je inak, režisérky Divalla Tesáre Márie Bagovej. V divadelnom predstavení sa na pranier dostávali klebetníctvo, snaha dostať sa do vyššej spoločenskej vrstvy, túžba po bohatstve a peniazoch.

Problémy, ktoré sú aktuálne odjakživa ale i probémy, ktoré nám doniesol dnešný svet komunikačných technológii, vďaka ktorým strácame osobný kontakt a stávame sa väzňami virtuálnej reality.

Záver podujatia patril krásnej Modlitbe k umeniu od Petra Zvona v podaní hercov Divalla Tesáre a posolstvá múzam cez balóny šťastia.

Pozrite sa, ako to vyzeralo v Tesároch vo fotogalérií!

Foto a text: Peter Zbončák

Noc divadiel v Tesároch
16
Galéria
Zdroj: FlorbalPortal.net
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM