Dávid Hrdý Hádzaná

Hádzanári odohrali dvojzápas v Prešove: Favoritovi tesne podľahli

Topoľčianski hádzanári mali rušný víkend. V sobotu len veľmi tesne a po smolnom závere podľahli majstrovskému Tatranu a v nedeľu si zmerali sily s mladíkmi zo slovenského výberu do 20 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári odohrali dvojzápas v Prešove: Favoritovi tesne podľahli
Zdroj: Webnoviny.sk

Topoľčanci pricestovali do Prešova už aj s novými posilami Meľnykom, Kucharíkom a Polakovičom. Strelecky a darilo najmä poslednému menovanému. Žochári boli v zápase favorizovanému tímu Prešova viac ako vyrovnaným súperom. Ani jeden z tímov sa počas celého zápasu nedostal do vyššieho gólového náskoku.

Topoľčany držali krok so súperom, prvý polčas bol o jednogólovej maximálne dvojgólovej naháňačke. Naši hádzanári v ňom prvýkrát vyrovnali skóre v 19.minúte keď na 10:10 dával Cigáň. Na jeho gól odpovedal Sadovyi a Prešov si potom vzal time out. Topoľčanci sa do konca polčasu doťahovali na minimálny náskok Tatrana. Prvý polčas skončil 15:13.

Gólový účet druhého polčasu otvoril Masaryk. Druhá polovica zápasu mala podobný napínavý priebeh ako prvá. Prešov viedol o jeden, maximálne dva góly, na ktoré sa Topoľčanci doťahovali. Znovu vyrovnať sa im podarilo v 10.minúte Briatkom.

V týchto fázach začali Topoľčanci nakláňať misku váh na svoju stranu a keď Klačanský strelil v 15. a 16. minúte dva góly, naši hádzanári sa dostali prvýkrát v zápase do vedenia (21:23). Následne nepremenil Polakovič sedem metrový hod. Topoľčianski hádzanári viedli až do 27. minúty. Na 27:27 vyrovnával Sadovyi.

Domáci Pejovič dával na 28:27 v poslednej minúte zápasu.Smolným momentom celého zápasu bola Valentom nastrelená žŕdka dve sekundy pred koncom zápasu. Naši hádzanári svojim výkonom v Prešove dokazujú, že tento rok patria medzi horúcich favoritov súťaže. Držať krok a donútiť strachovať sa o výsledok taký tím akým je v našej lige Tatran Prešov je chvályhodný výkon.

Po nešťastnom zápase proti Tatranu v sobotu, nastúpili naši hráči proti výberu Slovenska do 20 rokov. Tých bez problémov porazili. Tempo s favoritom zápasu dokázali mladíci držať do 10. minúty kedy bol stav 4:4. Od tejto fázy sa však prejavili väčšie skúsenosti a sila nášho tímu a zápas vyhrali pohodlne o 12 gólov. Najlepšími strelcami zápasu boli deväťgólový Polakovič a za výber SR 20 Urban.

Tatran Prešov – HK Topoľčany 28:27 (15:13)

Najviac gólov: T. Urban 6/3, Pejovič a Krištopans po 5 – Masaryk 7, Polakovič 5/2, Klačanský a Briatka po 4
Pokutové hody: 5/3 – 5/2

Slovensko „20“ – HK Topoľčany 24:36 (11:19)

Najviac gólov: L. Urban 9/1, Tobiaš 6, Michniewicz a Šterbinský po 3 – Polakovič 9/4, E. Masaryk a Klačanský po 5
Pokutové hody: 1/1 – 4/4

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM