Katarína Jankeje Hádzaná

Hádzanári zabojujú v kvalifikácii na majstrovstvá: V Lotyšsku pomôže reprezentácii štvorica našich hráčov!

S imperatívom víťazstva odcestovali v utorok ráno do Lotyšska slovenskí reprezentanti v hádzanej na pokračovanie kvalifikácie ME 2016. V slovenských farbách sa predvedú aj štyria hráči HK Topoľčany.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári zabojujú v kvalifikácii na majstrovstvá: V Lotyšsku pomôže reprezentácii štvorica našich hráčov!
Zdroj: TASR

V stredu čaká Slovákov v Dobele súboj s domácim tímom, v ktorom je ich jasným cieľom zisk dvoch bodov. Tie by ešte udržali Slovákov v hre o dve postupové miestenky z 3. skupiny, v ktorej majú zatiaľ na konte iba prehry so Slovinskom a Švédskom. Odveta s Lotyšskom je na programe už v sobotu 2. mája o 18.00 hod. v Hlohovci. V kádri figuruje aj štvorica topoľčianskych hráčov, pivotom pomôže Martin Slaninka, spojkám Ivan Kuchárik, na krídlach sa predstaví Martin Briatka a Branislav Cigáň.

Máme na posun vyššie

„Úloha proti Lotyšsku je jasná – dva zápasy a štyri body. Nič iné matematika nepripúšťa. Pokiaľ chceme zostať v hre o postup, potrebujeme vyhrať obe stretnutia. Urobíme maximum pre to, aby sme to zvládli,“ zdôraznil pred odchodom do Lotyšska tréner slovenskej ekipy Zoltán Heister. „Chlapci sú v poriadku a pripravení zabojovať. Začali sme kvalifikáciu neúspešne, v zime sme ale absolvovali dobrú prípravu a verím, že mužstvo proti Lotyšsku ukáže, že má na to, aby sa posunulo vyššie.“

Slováci figurujú po dvoch kolách na tretej priečke tabuľky 3. skupiny. Najskôr prehrali v Slovinsku 25:31 a potom doma s aktuálnym lídrom skupiny Švédskom 23:33. V stredu v šlágri skupiny Švédi vo Växjö privítajú Slovincov.

Nebude to jednoduché

Kouč vie, čo by malo na súpera fungovať. „Musíme vychádzať z dôraznej obrany s rýchlym protiútokom. V ofenzíve potrebujeme hrať agresívne, to by mohlo na nich platiť. Poznáme ich herný štýl, majú v kádri aj legionárov z Nemecka a určite to nebude jednoduché,“ spomenul si Heister aj na dvojzápas proti Lotyšom z predchádzajúcej kvalifikácie ME 2014. V nej Slováci nezvládli na palubovke súpera úlohu favorita a v apríli pred dvoma rokmi tam prehrali 24:28. Doma síce potom vydreli triumf 27:25, ale v konkurencii Chorvátska a Maďarska to na postup nestačilo.

Tabuľka 3. skupiny:

  • 1. Švédsko 2 2 0 0 66:46 4
  • 2. Slovinsko 2 2 0 0 70:53 4
  • 3. Slovensko 2 0 0 2 48:64 0
  • 4. Lotyšsko 2 0 0 2 51:72 0

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM