Iné športy

Hokejisti potvrdili štvrtú priečku: Trnave nadelili dvanásť gólov!

Topoľčianski hokejisti sa pred play-off naladili pozitívne. Na domácom ľade privítali súpera z Trnavy.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti potvrdili štvrtú priečku: Trnave nadelili dvanásť gólov!
Zdroj: TASR

Predposledný zápas základnej časti priniesol papierovo jasné stretnutie. Dobre hrajúce Topoľčany privítali predposledný celok tabuľky. 430 divákov sa veru malo na čo pozerať. V prvej tretine sa domáci strelci len pripravovali a súperovi nadelili dva góly (2:0). Pravý gólostroj sa spustil až v ďalších fázach zápasu. V druhej a tretej tretine si Trnava lovila z bránky zhodne po 5 pukov a Topoľčany zvíťazili jednoznačne 12:0.

„Bol to už deviaty zápas v rade na domácom ľade a poviem pravdu, že sme toho mali už dosť. Boli sme pod miernym tlakom, nakoľko sme posledné dva domáce zápasy prehrali. Fanúšikovia tiež neboli spokojní, i keď športový život prináša aj takéto situácie. Som rád, že do tohto zápasu sme vstúpili zodpovedne, i keď prvá tretina sa mi z našej strany absolútne nepáčila a cez prestávku som musel hráčom vyčistiť žalúdky. Od druhej tretiny sme už hrali pekný hokej, boli tam i vydarené akcie a konečne nám vychádzali i presilovky. Výborne do presilovkovej formácie zapadol nový hráč – Malý. Z druhou a treťou tretinou môžem byť nadmieru spokojný. Toto víťazstvo je pre nás zároveň povzbudením pred play-off, pretože niektorí hráči gólovo mlčali, nedarilo sa im. Verím, že toto víťazstvo ich nakopne do ďalších stretnutí. Posledný zápas základnej časti odohráme v piatok v Prešove, no ešte neviem s akými hráčmi na východ republiky pocestujeme. V stretnutí už o nič nepôjde a možno niektorých hráčov pošetrím, pretože od utorka nám štartuje play-off – hlavný vrchol sezóny. Tešíme sa na play-off, verím, že nás prídu podporiť i fanúšikovia v hojnom počte. Viem, že vyhrať tri zápasy s posilnenou Dubnicou bude náročné, ale určite nie nemožné,“ zhodnotil zápas pre klubový web tréner Hurtaj.

HC Topoľčany – HK Trnava 12:0 (2:0, 5:0, 5:0)

Góly: 9., 39., 43. Uhnák, 14. Malý, 22. Tábi, 29. Pekarčík, 33., 60. Gergel, 38. Nemček, 52. Laššo, 56. Podstavek, 59. Klenko. Rozhodovali: Adamec – Drblík, Makúch, vylúčení: 6:7, presilovky: 4:0, oslabenia: 1:0, 431 divákov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM