Dávid Hrdý Šport

Hokejový klub HC Topoľčany: Predstavenstvo bilancovalo

Predstavenstvo topoľčianskeho hokejového klubu sa zišlo, aby zosumarizovalo uplynulú sezónu. Témou boli nielen úspechy, ale aj finančná situácia klubu a jeho ďalšie smerovanie.

Ilustračný obrázok k článku Hokejový klub HC Topoľčany: Predstavenstvo bilancovalo
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Športové úspechy

Najvýraznejší úspech dosiahli dorastenci a juniori, ktorí postúpili do Exraligy. Práca s mládežou je prioritou a to, že sa podarilo s oboma kategóriami postúpiť je veľkým úspechom klubu. Výborne reprezentovali Topoľčany aj hokejoví žiaci, kde je však problematickou oblasťou nízky počet hráčov jednotlivých ročníkov. Preto sa klub snaží zvýšiť náborovú aktivitu. Seniori mali tiež úspešnú sezónu. Po dvojročnej prestávke boli opäť v play- off.

Dobré výkony mužského tímu mali dopad aj na návštevnosť zápasov a spokojnosť fanúšikov topoľčianskeho hokeja, ktorí neraz ohodnotili ich výkon potleskom. Ženám nebhájili minuloročné tretie miesto, ktoré im ušlo iba o vlások. Dôležité je však zdôrazniť to,že tri hráčky z topoľčianskeho kádra sa prebojovali do slovenskej ženskej reprezentácie.

Chýbajú financie

Tak ako je tomu po celom Slovensku, ani topoľčiansky hokej nie je žiadnou výnimkou. Peniaze v ňom nie sú nazvyš, navyše do novej sezóny obdrží klub menšiu dotáciu so SZĽH ako tomu bolo v predošlej sezóne. Preto bol nútený zvýšiť členské príspevky o 10 EUR na mesiac. Hokejové triedy až po dorast budú teda platiť 30 EUR mesačne. U žien to bude 15 EUR mesačne. Od platenia budú oslobodení seniori a juniori a družstvá nultého a štvrtého ročníka. Prvoradý plán klubu je najmä jeho ekonomická stabilizácia a akvizícia ďalších sponzorov.

Okrem mesta Topoľčany a Topvar-u nemá žiadneho väčšieho sponzora. Snaží sa teda vyvíjať aktivity pre získanie ďalších sponzorských príspevkov. Štadión potrebuje reparácie, avšak financie sú limitované. HC Topoľčany pravidelne rokujú s mestom Topoľčany, avšak na tento rok neboli z mestského rozpočtu uvoľnené financie na väčšiu rekonštrukciu štadióna.

Zloženie kádrov a realizačných tímov

Čo sa týka seniorského družstva klub naďalej počíta s jeho odchovancami, ktorí v ňom pôsobili minulú sezónu. To sa týka tiež družstiev juniorky a dorastu. Zámerom je rozšíriť kádre, aby mohli hráči z juniorky nastupovať aj za seniorov a dorastenci na juniorské zápasy. Preto padlo rozhodnutie posilniť kádre o hráčov z Levíc, Považskej Bystrice, Zvolena a Nových Zámkov.

Aj napriek tejto skutočnosti zostávajú pre klub primárnym topoľčianski hráči. Hráči z iných miest budú určení k vyplneniu počtov. Družstvo dorastencov povedie opäť Pavol Takáč, pri junioroch zostáva Djulnear Saliji. Miesto trénera pre seniorský tím je stále otvorené.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM