Katarína Jankeje Kultúra

Hra plná humoru a satirického pohľadu na dobu: Do Topoľčian zavíta obľúbené Radošinské naivné divadlo

V roku 2016 sa v Topoľčanoch môžeme tešiť na množstvo kultúrnych podujatí. Mestské kultúrne stredisko si okrem iného pripravilo aj novú zábavnú hru Zmiešaná štvorhra z dielne dobre známeho divadla.

Ilustračný obrázok k článku Hra plná humoru a satirického pohľadu na dobu: Do Topoľčian zavíta obľúbené Radošinské naivné divadlo
Foto: Slávka Kellová

Po veľkom javiskovom „historickom dramatickom výlete“ Radošinského naivného divadla a jeho autora Stanislava Štepku v podaní hier Polooblačnoa Sčista-jasna, k päťdesiatemu výročiu RND nasmeroval umelec svoju pozornosť opäť k najsúčasnejšej súčasnosti.

V pripravovanej komediálnej „správe zo zápasu dňa“, ktorú Stanislav Štepka nazval Zmiešaná štvorhra, skúmajú typickými výrazovými prostriedkami Radošinského naivného divadla, teda humorom, satirou a vtipným herecko-režijným stvárnením, momentálny stav či kvalitu súčasného slovenského života, mieru nášho úsilia a najmä hľadania ľudského šťastia.

„V čom je zmysel ľudského šťastia? V zabezpečenom živote a v pekných veciach? Vo fungujúcich medziľudských vzťahoch? V krásnom snívaní? Autor a divadlo sa podujali na dvadsaťštyriho­dinový výskum a pohľad do života dvoch úplne odlišných slovenských rodín, čím chcú podať čo najkonkrétnejšiu správu o trpko-smiešnych účastníkoch dedinsko-mestskej ľudskej zápasovej hry, v ktorej sa tak trochu nepriamo zápasí o zmysel ľudského šťastia,“ uvádza sa v oficiálnej pozvánke.

Topoľčanci si predstavenie vychutnajú viackrát, v nedeľu 28. februára o 19.00 hod. večer a v pondelok 29. februára o 16.30 hod. a o 19.00 hod. večer. Vstupenky zoženiete v pokladni kina od 12. januára. Predstavenie už tradične prebehne v priestoroch Spoločenského domu.

Môže vás zaujímať:

Ochotníci z Tesár pripravili sviatočné predstavenia: Pozrite si, kde budú počas Vianoc vystupovať

Januárový program topoľčianskeho kina: Mesiac nabitý skvelými filmami a rozprávkami

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM