Katarína Jankeje Hádzaná

Hráči Topoľčian povolaní do reprezentácie: Výberu pomôžu v Poľsku, Grécku i Švajčiarsku!

Tréner slovenskej reprezentácie nominoval na tri náročné medzinárodné turnaje aj našich chlapcov. Vo výbere Slovenska sa predstavia už na konci tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Hráči Topoľčian povolaní do reprezentácie: Výberu pomôžu v Poľsku, Grécku i Švajčiarsku!
Zdroj: YouTube.com

Tréner Zoltán Heister zverejnil nomináciu slovenskej reprezentácie hádzanárov na najbližšie dve akcie národného tímu. Na Vianočnom pohári v poľských Katoviciach (28. až 30. decembra 2014) sa predstaví 18-členný káder. Nebude chýbať ani topoľčianske kvarteto: pivoti Martin Slaninka, Boris Sivák, spojka Ivan Kuchárik a krídlo Martin Briatka.

Rovnako 18 hráčov nominoval kouč aj na turnaj Yellow Cup vo švajčiarskom Winterthure (2. až 4. januára 2015) a prípravné stretnutia v Grécku (5. – 10. januára), kde bude mať k dispozícii aj piatich legionárov z Nemecka. S výberom si však v oboch prípadoch nezahrá Kuchárik.

Slováci sa na Vianočnom pohári v Katoviciach predstavia spolu s Českom, Maďarskom a Poľskom. Vo Švajčiarsku a Grécku budú okrem slovenského výberu a domáceho tímu hrať ešte Tunisko a Bielorusko. Heisterovi zverenci dvoma prehrami v Slovinsku a so Švédskom neúspešne vstúpili do bojov v kvalifikácii ME 2016, ktorá bude pokračovať ďalšími stretnutiami až na prelome apríla a mája budúceho roka. Slovákov v eliminácii vtedy čaká dvojzápas s Lotyšskom, najskôr vonku a potom v domácom prostredí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM