Katarína Jankeje Kultúra

Jediná noc v roku spojí divadlo, hudbu a pozorovanie hviezd: Pri tomto musíte byť!

Neopakovateľný zážitok v podaní divadla, francúzskej hudby, vypúšťania lampiónov či romantického pozorovania nočnej oblohy. Toto všetko vám ponúka špeciálne podujatie Noc divadiel 2015, do ktorého sa tento rok zapojili i známi ochotníci z Tesár.

Ilustračný obrázok k článku Jediná noc v roku  spojí divadlo, hudbu a pozorovanie hviezd: Pri tomto musíte byť!
Zdroj: TASR

Ochotníctvo má v známej obci bohatú 90-ročnú tradíciu. Pred dvoma rokmi vzniklo nové ochotnícke zoskupenie pod názvom Divallo Tesáre, ktoré na túto tradíciu úspešne nadväzuje. Divadelníci sa tento rok rozhodli pripojiť k viac ako 50 inštitúciám na Slovensku v rámci projektu Noc divadiel 2015.

„Pripravujeme viac ako 5-hodinový program, v ktorom sa môžete tešiť na hudbu, poéziu, zábavu a hviezdy, … ktoré túto noc naozaj nezapadnú. Chcete zapadnúť medzi nás? Príďte v sobotu 21. novembra na Noc divadiel 2015,“ uvádzajú organizátori v oficiálnej pozvánke.

Pozorovanie hviedz či francúzske šansóny

Podujatia sa uskutoční v priestoroch Kultúrneho domu, od 19.00 hod. sa môžete tešiť na rozmanitý program, ktorí si ochotníci pre návštevníkov pripravili. Noc divadiel odštartuje multimediálnou prezentáciou takmer 100-ročnej histórie divadla v Tesároch, o 20.50 hod. sa obcou budú niesť tóny francúzskych šansónov v podaní Mariána Bagu.

Premiéra novej hry

Divadelníci si pre tento večer pripravili aj premiéru predstavenia Všetko je inak, ktorá vznikla na motívy novely Jozefa Milana Hurbana – Od Silvestra do Troch kráľov. Okrem toho si organizátori pripravili aj rôzne sprievodné podujatia, návštevníci sa budú môcť odfotiť s hercami, či počas noci sledovať hviezdy a planéty pomocou astronomického ďalekohľadu.

Výnimočný maratón ukončí spoločné vypúšťanie balónov s poetickým názvom – „Pošlite odkaz svojej múze“.

Vstup na podujatie je dobrovoľné, kompletné informácie a aktuality nájdete na facebook stránke Divalla Tesáre.

Čítajte aj:

Nová premiéra v Divadle Andreja Bagara: Prichádza pocta herečke Gabriele Dolnej

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM