Katarína Jankeje Rôzne

Jedinečná výstava v našej galérií: Jozef Jelenák predstaví to najlepšie z celoživotnej tvorby

Výstava ponúkne prierez celoživotnou tvorbou známeho umelca a pedagóga Jozefa Jelenáka. Ten okrem svojich diel predstaví aj maľby nebohej manželky Ľudmily, ktorá rovnako zasvätila svoj život umeniu.

Ilustračný obrázok k článku Jedinečná výstava v našej galérií: Jozef Jelenák predstaví to najlepšie z celoživotnej tvorby
Zdroj: TASR

Bývalý pedagóg, dlhoročný riaditeľ ZUŠ v Partizánskom a v neposlednom rade výtvarník Jozef Jelenák oslavuje 80 rokov. Pri tejto príležitosti sa predstaví Topoľčanoch v rámci výstavy BYLA TO PÍSEŇ PRO TEBE, MÁ MILÁ. V Galérii mesta si od 1. júla môžete prezrieť výber z jeho bohatej tvorby, v ktorej nájdete najmä krajinomaľbu, ale i abstraktné motívy.

Výstava obsahuje aj diela dnes už nebohej manželky Ľudmily Jelenákovej pri príležitosti nedožitých 75 rokov. V jej celoživotnom diele dominuje naopak technika monotypie. Spoločne umelecký pár vystavoval mnohkrát nielen na Slovensku, ale i v Čechách.Svoje diela predstavili okrem iného aj v prestížnom Múzeu moderného umenia A. Warhola v Medzilaborciach.

Čítajte tiež:

Po roku opäť na Duchonke: Poďte sa pozrieť na plavidlá od výmyslu sveta!

Obyvatelia okresu sa môžu tešiť: Historickým vlakom v sobotu za zábavou a kultúrou!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM