Katarína Jankeje Rôzne

Kampaň Červeného kríža aj pre deti z Topoľčian: Rodiny v núdzi majú čas do januára

Červený kríž pripravuje už v poradí tretí ročník kampane Pomôžme deťom 2015. Je určená rodinám s bábätkami, ktoré sa ocitli v núdzi. Vďaka súťaži tak môžu odbremeniť svoj rozpočet o poriadne veľkú čiastku.

Ilustračný obrázok k článku Kampaň Červeného kríža aj pre deti z Topoľčian: Rodiny v núdzi majú čas do januára
Zdroj: TASR

Spolky Červeného kríža, medzi nimi aj náš topoľčiansky, pripravili pre sociálne slabé rodiny 3. ročník kampane Pomôžme deťom 2015. Cieľom je finančne odľahčiť výdavky rodiny, ktoré sa s príchodom novorodenca na svet znásobia. „Žiadosť môže podať každá rodina s bábätkom, ktoré v čase podania žiadosti dovŕši najviac 12 mesiacov veku,“ uvádza sa na oficiálnom webe Červeného kríža. Zároveň musí spĺňať aspoň jedno z nasledujúcich kritérií:

  • rodina žijúca v hmotnej núdzi alebo v krízovom centre,
  • rodina s aspoň 3 deťmi narodenými v rovnakom termíne (deň, mesiac, rok)

Termín ukončenia posielania prihlášok je do 30. januára 2015. Vybrané rodiny získajú zásoby potrebných plienok na celý rok. K žiadosti je potrebné priložiť potvrdenie o poberaní dávky v hmotnej núdzi za rok 2014 a výške hmotnej núdze a spoločne posudzovaných osobách v prípade, ak je rodič poberateľom dávky.

Na zapojenie je sa vyžaduje aj potvrdenie o pobyte dieťaťa s rodičom v krízovom centre, ako aj aktuálny výpis z evidencie narodenia v prípade, že žiadateľom je rodič trojčiat, štvorčiat alebo viacerých detí narodených v rovnakom termíne. „V tomto prípade nie je podmienkou podania žiadosti hmotná núdza alebo pobyt v krízovom centre,“ píše sa v oficiálnych pokynoch.

Všetky podrobné informácie o prihláške, termínoch a miestach kam treba žiadosť zaslať získate na webe Červeného kríža.

Foto: ilustarčné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM