Katarína Jankeje Kultúra

Komentovaná prehliadka výstavy v podchode stanice: Zoznámte sa s dielami ukrajinských umelcov

Tvorbu predstaviteľov mladej generácie súčasných ukrajinských umelcov predstaví Nástupište v rámci komentovanej prehliadky. Kolektívna výstava ponúka svoj pohľad na typický deň na Ukrajine.

Ilustračný obrázok k článku Komentovaná prehliadka výstavy v podchode stanice: Zoznámte sa s dielami ukrajinských umelcov
Zdroj: Dnes24.sk

Multimediálny priestor pre súčasnú kultúru Nástupište 1–12 v Topoľčanoch dnes o 17. hodine sprístupní prvú z dvoch komentovaných prehliadok kolektívnej výstavy ukrajinských autorov s názvom Jeden deň v živote. Na výstave, ktorú Nástupište 1–12 pripravilo v spolupráci s kyjevskou galériou Dymchuk a ukrajinskou kurátorkou Katerynou Filyuk, ponúkajú svoj pohľad na typický deň na Ukrajine predstavitelia mladej generácie súčasných ukrajinských umelcov.

Svoje diela tu predstavujú Anatoliy Belov, Kirill Golovchenko, Oleksiy Say, Alina Iakubenko, Ksenia Hnylytska a Shijan. „Jednotlivé práce zastúpených autorov vyobrazujú priebeh bežného dňa a výzvy, ktorým ľudia každodenne čelia. Svoju pozornosť mladí umelci zameriavajú na problémy súčasnej spoločnosti, akými sú mediálna propaganda, nezamestnanosť, nízke platy, či vplyv sociálnych médií. S týmito lajtmotívmi sa divák môže ľahko stotožniť, pretože predstavujú globálne problémy dneška charakteristické nielen pre Ukrajinu,“ povedal Július Krištof z Nástupišťa 1–12.

Čítajte aj:

Celý mesiac ako na dlani: Pozrite si PROGRAM letného kina na júl

Po roku opäť na Duchonke: Poďte sa pozrieť na plavidlá od výmyslu sveta!

Foto: Nástupište 1–12

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM