Katarína Jankeje Hádzaná

Kouč Jakubička o semifinále play-off: Rozhodnú detaily, nástup Meluša je otázny!

Semifinále medzi vicemajstrom HK Topoľčany a Sporta Hlohovec sľubuje atraktívnu bitku. Vyraďovačka najvyššej súťaže sa hrá na tri víťazné duely, ten prvý odštartuje na pôde súpera.

Ilustračný obrázok k článku Kouč Jakubička o semifinále play-off: Rozhodnú detaily, nástup Meluša je otázny!
Zdroj: TASR

Napínavá bitka sa očakáva po nadstavbe medzi našimi chlapcami a druhým Hlohovcom. Derby miest, vzdialených od seba necelých 40 kilometrov, bude mať silný náboj a aj preto už pred prvým duelom v Hlohovci domáci sprísnili bezpečnostné opatrenia. Viac sa dočítate v našom článku: Semifinálový duel v Hlohovci sa blíži: Klub požiadal o pomoc políciu, zakázaný je alkohol!

Bude to vyrovnaný boj

Topoľčany chcú v repete vlaňajšieho semifinále opäť uspieť a minimálne zopakovať extraligové striebro. „Očakávam veľmi vyrovnaný boj, ktorý rozhodnú iba detaily a možno aj kúsok šťastia,“ je presvedčený kouč Topoľčian Dezider Jakubička.

„Začína sa hlavná časť súťaže a ide o veľa. Pripravujeme sa na to maximálne zodpovedne. S Hlohovcom sú zápasy vždy napínavé, tímy sú prakticky na rovnakej úrovni. Hrať sa bude o každý gól a bol by som rád, keby sme sa poučili z chýb z predchádzajúcich vzájomných zápasov. Pravdepodobne to bude dlhá séria. Žiaľ, stále nám v kádri pretrvávajú problémy so zraneniami, prakticky od februára nám vždy niekto chýbal. Hrať v sobotu určite nebude môcť Ivanicja a otázni sú Sivák a Meluš,“ dodal Jakubička.

Rozhodnú maličkosti

Tréneri oboch tímov sa zhodli – o finalistovi rozhodnú maličkosti. „Všetky zápasy s Topoľčanmi boli zaujímavé nielen na palubovke, ale aj v hľadisku. Každý prináša niečo nové, a to očakávam aj od tých najbližších semifinálových. Budú mať osobitný náboj a rozhodnú maličkosti,“ uviedol pre klubový web kormidelník Sporty Martin Lipták.

V uplynulých troch vzájomných dueloch najprv naši chlapci vyhrali v Hlohovci, Sporta nám to vrátila na domácej palubovke a naposledy sa začiatkom apríla na Zábraní zrodila remíza 27:27.

Program semifinále play off /na tri víťazné zápasy/:

  • 1.zápas: 11. apríla o 18.00 h: Hlohovec – Topoľčany
  • 2. zápas: 18. apríla o 18.00 h: Topoľčany – Hlohovec
  • 3. zápas: 22. apríla o 18.00 h: Hlohovec – Topoľčany
  • prípadný 4. zápas: 6. mája o 18.00 h: Topoľčany – Hlohovec
  • prípadný 5. zápas: 9. mája o 18.00 h: Hlohovec – Topoľčany

Čítajte tiež:

Kam za futbalom: Veľký prehľad víkendových zápasov v našom regióne

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM