Katarína Jankeje Samospráva

Kritika cintorína na Krušovskej: TAKÁTO je odpoveď z mestského úradu

Kopy snehu, šmykľavý ľad, nebezpečie pádu. Na tieto veci sa obyvatelia Topoľčian ponosujú v súvislosti so stavom Starého cintorína na Krušovskej ulici. Prečítajte, čo na to hovorí mestský úrad.

Ilustračný obrázok k článku Kritika cintorína na Krušovskej: TAKÁTO je odpoveď z mestského úradu
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vás informovali o stave chodníkov na Starom cintoríne na Krušovskej ulici, ktoré pokrývalo množstvo snehu a šmykľavý ľad. Mnohým sa nepozdáva, ako sa mesto o tieto priestory stará, podľa nich má mestský úrad dostatočné prostriedky, ako aj ľudí. Viac názorov obyvateľov Topoľčian na situáciu si prečítate v našom článku: Starý cintorín pod paľbou kritiky: Kopy snehu, šmykľavý ľad na chodníkoch a aj pády!

S otázkami o systéme údržby sme oslovili mestský úrad, ako nás informovala Soňa Šrámková, referentka odboru správy majetku a služieb Topoľčany, v súčasnosti mesto zamestnáva na údržbu cintorína iba jedného človeka.

„Na Starom aj na Novom cintoríne máme po jednom pracovníkovi, ktorí zabezpečujú bežnú údržbu uvedených cintorínov. V súčasnej dobe sú na cintoríny pridelení aj pracovníci, ktorí si odrábajú dávky v hmotnej núdzi, tí tam pracujú len cez pracovné dni.“

To znamená, že v prípade, že sneh napadne v piatok, stály pracovník odhrnie sneh len na hlavnom chodníku. Ostatné sa očistia priebežne. Odhŕňanie menších chodníkov na Starom cintoríne sa vykonáva ručne, na Novom už pomáhajú stroje. „Na Novom cintoríne sa hlavné chodníky odhŕňajú strojmi, na Starom cintoríne to z technických dôvodov nie je možné, preto sa robí údržba ručne.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM