Dávid Hrdý Rôzne

Letné horúčavy: Ako proti nim bojujú Topoľčanci?

Tohtoročné júnové horúčavy zasiahli všetkých z nás. Okrem dodržiavania pitného režimu sa proti nim dá brániť aj inak. Zisťovali sme aké osvieženie obľubujú Topoľčanci ak sa ortuť v teplomere vyšplhá k 30-ke.

Ilustračný obrázok k článku Letné horúčavy: Ako proti nim bojujú Topoľčanci?
Zdroj: TASR

Zmrzlina ako pochúťka aj osvieženie

Tradičnou letnou pochúťkou v lete je zmrzlina. Priamo v centre mesta máme k dispozícií hneď niekoľko miest kde si ju môžeme dať. Aj keď dlhodobo obľúbená Florida zanikla, stále si máme z čoho vyberať. Spýtali sme sa teda Topoľčancov aký je ich vzťah k zmrzline a akú obľubujú najviac.

Zuzana (23) má najradšej ovocné zmrzliny. „ Najradšej mám asi jahodovú alebo citrónovú. Nemám moc rada príliš sladké príchute. U mňa je to tak, že zmrzlina k letu neodmysliteľne patrí. Nikdy si ju nenechám ujsť.“

Miroslav (34) je skôr zástancom tekutín ako zmrzliny. „ Zmrzlinu si dám iba výnimočne. Ak ideme spolu s manželkou a deťmi na prechádzku do mesta. Deti majú najradšej čokoládovú, my s manželkou mám skôr radi ovocnejšie príchute. Pri veľkých horúčavách preferujeme však viac čistú minerálnu vodu“.

Navštívili sme aj obchod s potravinami a opýtali sa, či sa rekordné teploty odrazili aj na predaji zamrznutých pochúťok. „ "Áno, ľudia si kupujú najmä nanuky. "Chodí sem dosť ľudí, ktorí si kupujú niečo na obed alebo desiatu. A skoro každý si vzal aj nejaký nanuk či zmrzlinu“,prez­radila nám jedna z predavačiek obchodu.

Ten správny recept na horúčavy

Ako bojujú proti horúčavám niektorí Topoľčanci? Toto sú ich grify proti veľkým teplotám.

Janka (19) sa cíti najlepšie na nejakom kúpalisku alebo pri mori. „ Vodu mám veľmi rada. Osviežiť ma môže jedine to, ak si môžem niekde zaplávať. Rada chodím na kúpaliská a chystáme sa s rodinou aj k moru“.

Miroslava (31)bojuje proti teplotám najmä dôsledným pitným režimom. „Vždy sa snažím vypiť čo najviac tekutín. To je si myslím základ pri horúčavách. Denne vypijem aspoň liter a pol nesýtenej minerálky“.

Milan (42) patrí medzi labužníkov piva. „ Po celom dni si najradšej dám vychladené pivo. Keď už nie je vonku tak teplo, sadnem si na záhradu a dám si jedno. To je taký môj denný rituál.“

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM