Dávid Hrdý Rôzne

Letné kino v Topoľčanoch: Bude či nebude?

Téma letného kina vyvolala veľký ohlas, tak sme sa rozhodli k nej vrátiť. Zisťovali sme teda, aké sú možnosti vzniku letného kina v Topoľčanoch.

Ilustračný obrázok k článku Letné kino v Topoľčanoch: Bude či nebude?
Foto: Dávid Hrdý / Zdroj: Dnes24.sk

Nepríde ani Bažant kinematograf

Téma letného kina je zdá sa v Topoľčanoch veľmi aktuálna. Topoľčanci by si takéto spríjemnenia letných večerov veľmi prijali. Za posledné obdobia nám takýto zážitok priniesol iba Bažant Kinematograf, ktorý putuje po celom Slovensku a premieta vybrané filmy na námestiach či iných mestských priestranstvách.

Oslovili sme teda riaditeľa Mestského kultúrneho strediska pána Rudolfa Chovanca a rozprávali sa s ním o možnosti vzniku letného kina v našom meste. Tento rok k nám Bažant kinematograf teda bohužiaľ nezavíta. „Po minulé roky bola ponuka od súkromnej firmy na premietanie z pojazdného autobusu na pešej zóne. V tomto roku sa ku nám ponuka nedostala“ povedal na margo Bažant kinematografu.

História a budúce plány

Rozprávali sme sa aj o letnom premietaní, ktoré sme si kedysi užívali na futbalovom štadióne. V súčasnosti takéto premietanie nie je možné. „V minulosti sme organizovali letné premietania na futbalovom štadióne, ale zmena technológie premietania nám to teraz neumožňuje“ poznamenal Rudolf Chovanec.

Položili sme pánu Chovancovi teda priamu otázku. Bude či nebude v Topoľčanoch letné kino? "V súčasnej dobe MsKS Topoľčany zrealizovalo projekt 3D kina v Spoločenskom dome Topoľčany. V súvislosti s uvedenou akciou ešte pracujeme na dokončení tohto projektu. V spolupráci s Mestom Topoľčany pripravujeme zámer rekonštrukcie interiéru miestnosti kina a vestibulu. Z toho dôvodu v súčasnosti zabezpečujeme a hľadáme možnosti zafinacovania rekonštrukcie. Na letné kino v súčasnosti nemáme finančné prostriedky“, do­dal.

Nič nie je ešte stratené

Zatiaľ sme bez letného kina. Prioritou je teda momentálne interiérová rekonštrukcia kina v Spoločenskom dome.“Našim zámerom teda je nájsť finančné prostriedky a dokončiť na budúci rok rekonštrukčné práce interiéru 3D kina Spoločenský dom a potom môžeme uvažovať o realizácii letného premietania a letného kina v Topoľčanoch“ povedal na záver Rudolf Chovanec.

A čo Margarétka?

Stretli sme sa aj s názorom, že voľný amfiteáter je v oddychovej zóne Margarétka. Opýtali sme sa teda prevádzkovateľa Margarétky pána Michala Uhlárika. Podľa neho by si letné premietanie filmov prial aj on a je tomu veľmi otvorený. No vec je zložitejšia, než sa zdá. Prekážkou sú žiaľ zákonné a technické podmienky. No nad týmto nápadom uvažuje a ráta s ním do budúcna. Zatiaľ si môžeme na Margarétke užívať kultúrny program, ktorý nám ponúka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM