Katarína Jankeje Šport

Majster sveta Šatan oslavuje jubileum: Pozrite si NAJ momenty jeho kariéry!

Bývalý hokejový reprezentant, majster sveta z Göteborgu, a v neposlednom rade aj náš najznámejší rodák sa dožíva okrúhleho jubilea. Pozrite sa s nami na tie najfantastickejšie momenty v jeho kariére. Zimomriavky zaručené.

Ilustračný obrázok k článku Majster sveta Šatan oslavuje jubileum: Pozrite si NAJ momenty jeho kariéry!
Zdroj: TASR

Hráč, ktorý sa môže popýšiť všetkými medailovými farbami. Reč je o skvelom Miroslavovi Šatanovi, ktorý sa dožíva 40 rokov.

Úspešný v zámorí aj v Európe

Najlepší strelec v histórií slovenskej reprezentácie sa narodil 22. októbra 1974 v neďalekých Jacovciach. Po mládežníckych začiatkoch v miestnom klube a neskoršom pôsobení v Dukle Trenčín sa v roku 1994 presunul do zámoria. Tam na nášho rodáka čakal jeden úspech za druhým. Počas svojej dlhej kariéry vystriedal viaceré známe kluby či už v Amerike alebo v Európe – Buffalo Sabers, New York Islander, Pittsburgh Penguin, Dynamo Moskva. V NHL stihol odohrať neuveriteľných 1050 zápasov a strelil 363 gólov. Z Ruska sa v roku 2011 Miro presunul domov na Slovensko, v sezóne 2012/2013 nastúpil vo farbách Slovana Bratislava.

Kapitán majstrov sveta

Slovensko reprezentoval Šatan už od roku 1994 na Zimných olympijských hrách. Svojimi presnými strelami sa zaslúžil o postupné vzkriesenie hokeja na Slovensku a prestup do A kategórie na Majstrovstvách sveta v 1996. To najlepšie však na Mira ešte len čakalo. Ako kapitán reprezentácie získal v roku 2002 fantastické zlato zo švédskeho Göteborgu. Práve vďaka vyrovnávajúcemu gólu z jeho hokejky sme získali postup do finále po samostatných nájazdoch. Čerešničkou na torte bolo vyhlásenie Mira ako najužitočnejšieho hráča majstrovstiev a zaradenie do All Stars.

Reprezentácii pomohol aj na Zimných olympijských hrách v roku 2010 Vancouveri, aj jeho zásluhou náš národný tím obsadil historicky najlepšie 4. miesto. Rodák s 18-tkou na chrbte odohral za slovenské mužstvo dokopy neuveriteľných 183 zápasov, pričom je autorom 86 presných striel. Posledným turnajom, na ktorom hájil farby našej krajiny boli Majstrovstvá sveta v Minsku v tomto roku.

Pozrite si s nami na tie najfantastickejšie momenty z kariéry nášho rodáka, ktorému patrí veľká vďaka.

Foto: ilustračné

Miro Šatan oslavuje 40-tku!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM