Katarína Jankeje Šport

Majstrovstvá sveta v Rusku sú v plnom prúde: Do bojov sa zapája aj Topoľčanec Tomáš Klobučník

Tomáš Klobučník sa v týchto dňoch zúčastňuje v Rusku na Majstrovstvách sveta v plaveckých športoch. Za sebou má jednu disciplínu, ako sa mu darilo?

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá sveta v Rusku sú v plnom prúde: Do bojov sa zapája aj Topoľčanec Tomáš Klobučník
Zdroj: TASR

Topoľčiansky plavec Tomáš Klobučník v týchto dňoch bojuje za Slovensko na Majstrovstvách sveta v ruskej Kazani. V mužskej kategórii sa na medzinárodnom turnaji okrem neho predstaví ešte dvojica našich plavcov – Richard Nagy a Marek Botík. Slovenskú výpravu žien tvorí Katarína Listopadová, Karin Tomečková, Lucia Ledererová a Miroslava Syllabová.

Tomás Klobučník ma už za sebou prvú disciplínu na 100 m prsia, v ktorej sa mu však nedarilo a nepostúpil do semifinále. Zverenec nemeckého trénera Dirka Langeho skončil v rozplavbách na 23. priečke časom 1:00,77, za vlastným slovenským rekordom z májového mítingu v nórskom Bergene zaostal o dvadsať stotín.

Najrýchlejší Brit Adam Peaty sa zaskvel novým rekordom šampionátu 58,52. Rodák z Topoľčian si môže napraviť skóre ešte v druhej kategórií. Vo štvrtok Klobučník zabojuje na 200 metrov prsia.

Čítajte aj:

Čo súťaž, to úspech: Podmaníková (17) zaplávala v Maďarsku s rekordným časom!

Hádzanári odohrali v Maďarsku dva zápasy: Ako si v nich topoľčiansky tím počínal?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM