Katarína Jankeje Rôzne

Máte doma nepotrebné vrchnáky od fliaš? Zbierajte a pomáhajte opusteným psíkom

Plastové fľaše a vrchnáky sa bežne z našich domácností vyhadzujú. Čo keby sme vám však povedali, že zbieraním takýchto vrchnáčikov môžete pomôcť?

Ilustračný obrázok k článku Máte doma nepotrebné vrchnáky od fliaš? Zbierajte a pomáhajte opusteným psíkom
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Nápad pomôcť zvieratkám z útulku zbieraním vecí, ktoré inak vyhadzujeme dostali mladé baby, ktoré môžete poznať aj ako organizátorky skvelých Kreatívnych piknikov či Zóny bez peňazí. „Funguje to tak, že my tieto vrchnáky vyzbierame, potom si pre ne príde jedna firma, ktorá má na starosti recykláciu a vyplatí nám peniaze. My z toho môžeme pomôcť dočaskárom a Karanténnej stanici tu u nás v Topoľčanoch. Za jedno kilo vrchnáčikov je 0,20 eur, takže ich potrebujeme veľa, naozaj veľa,“ osvetlila priebeh organizátorka Evka.

Ak budete mať plastové uzávery nazbierané vo väčšom množstve, stačí ich iba posunúť organizátorkám. „Ak niekto bude mať doma za sáčok, tašku, vrece vrchnákov stačí, ak nám napíše na náš facebok: Kreatívny piknik alebo zavolá na číslo 0908 045 615. Do­hodneme sa tak, aby to vyhovovalo aj nám, aj jemu.“ Akciu mladé organizátorky spropagovali aj v rámci verejných priestorov, no bohužiaľ nie na dlho. „Mali sme aj plagáty po meste, ale nejaký šikovník pomaly polovicu z nich postŕhal, aj keď sme si za to zaplatili.

Foto: ilustračné

Zbierajte vrchnáky
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM