Katarína Jankeje Rôzne

Maturity v plnom prúde: Atmosféra na topoľčianskom gymnáziu zachytená v OBRAZOCH

Maturita je jedným z najdôležitejších krokov mladého človeka smerom k dospelosti. Prvým dňom písomných maturít začalo viac ako 48-tisíc študentov stredných škôl. Ako to vyzeralo na gymnáziu v Topoľčanoch?

Ilustračný obrázok k článku Maturity v plnom prúde: Atmosféra na topoľčianskom gymnáziu zachytená v OBRAZOCH
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk

Dnes na stovky stredoškolákov v našom meste, i po celom Slovensku čakajú testy z cudzích jazykov. V ľahšom variante testov B1 dostanú žiaci 60 otázok a na ich vypracovanie čas 100 minút. V ťažšom variante B2 dostanú 80 otázok, na ktorých vypracovanie budú mať 120 minút. Okrem toho budú žiaci v oboch úrovniach písať esej na vybranú tému, na ktorú je určených 60 minút.

V utorok slovenčina, vo štvrtok matematika

Nejde o prvý deň, už v utorok sa spustil maturitný kolotoč testami zo slovenského jazyka, doplnenými o eseje na vybrané témy. Maturanti, ktorí si vybrali ako jeden z maturitných predmetov matematiku, budú písať test ešte aj vo štvrtok 19. marca. Na vypracovanie 30 úloh budú mať 120 minút.

Takmer 150 študentov posledného ročníka štátneho gymnázia v Topoľčanoch tieto dni taktiež pochopiteľne prežíva stresové obdobie. Nervozita sa im dala čítať z tváre, do smiechu ani do reči im moc nebolo. „Dnes som viacej nervózna ako včera, z počúvania nahrávky mám poriadny stres,“ prezradila mladá maturantka. Maturitný týždeň nestresuje len štvrtákov, ale nepochybne i ich rodičov. „Ja som celkom v pohode, aj jesť mi chutí, to skôr moji rodičia prežívajú tieto dni nervóznejšie,“ dodala s úsmevom štvrtáčka.

Výsledky v máji

Oficiálne výsledky písomných maturít dostanú žiaci 6., respektíve 7. mája. Tento rok mali stredoškoláci možnosť vypĺňať maturitné zadania aj elektronickou formou. Testy pre papierovú aj elektronickú formu sú rovnaké. Totožný budú mať žiaci aj čas na vypracovanie testu. Elektronicky budú môcť maturovať z predmetov slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra, slovenský jazyk a slovenská literatúra či matematika.

Čítajte tiež:

Športovci, členovia vlády: TIETO známe mená drali lavice topoľčianskeho gymnázia!

Dôležité rady nielen pre študentov, ako predísť stresom pred skúškami

Zdroj: Dnes24/TASR

Maturity v Topoľčanoch
2
Galéria
Maturity v Topoľčanoch
19
Galéria
Foto: Katarína Jankeje / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM