Katarína Jankeje Správy

Mestské kultúrne stredisko v Topoľčanoch má po roku šéfku: TOTO je meno novej riaditeľky

Známa topoľčianska inštitúcia zameraná na kultúru bude mať oficiálne od novembra novú riaditeľku. Prečítajte si, koho mesto spomedzi uchádzačov vybralo.

Ilustračný obrázok k článku Mestské kultúrne stredisko v Topoľčanoch má po roku šéfku: TOTO je meno novej riaditeľky
Foto: Dávid Hrdý

Takmer rok trvalo, kým po odchode Rudolfa Chovanca z postu riaditeľa Mestského kultúrneho strediska v Topoľčanoch mesto z viacerých uchádzačov vybralo osobu, ktorá povedie túto kultúrnu inštitúciu.

Baculáková oficiálne riaditeľkou

Novou riaditeľkou sa stala Katarína Baculáková, ktorá je v súčasnosti poverená dočasným riadením. Baculáková bola vybratá spomedzi troch uchádzačov ako najvyhovujúcejší kandidát na tento post. „Katarína Baculáková pred rokom bola poverená vedením, za ten čas ma presvedčila v rámci krokov, ktoré urobila, že jej riadením bude inštitúcia smerovať správnym smerom,“ zhodnotil výsledky výberového konanie primátor Topoľčian Peter Baláž.

So strediskom má plány

Na zastupiteľstve vystúpila aj samotná úspešná kandidátka. „Rozhodne sa nestotožňujem s názorom, že v meste sa nič nedeje. Z môjho pohľadu tu dobre funguje sieť kultúrnych inštitúcií, máme množstvo umeleckých aktivít, ako aj miest pre kultúru. Vízií a plánov je viacero, osvedčil sa nám priestor Margarétky, kde sa počas leta uskutočnilo viacero podujatí."

"Máme v umysle oživiť niektoré tradície, akým je napríklad Lampiónový sprievod, v rámci Koncertnej sály pod Radnicou by sme chceli zaviesť pravidelné večery divadelnej improvizácie. Priestor a techniku kina plánujeme využiť okrem premietania filmov a hrania hier aj na prenosy rôznych zahraničných divadelných predstavení,“ objasnila niektoré vízie.

Baculáková nie je v stredisku novou tvárou, keďže tam pracuje takmer 30 rokov. Posledné obdobie pracovala ako vedúca oddelenia kúlturno-výchovných aktivít, posledný rok ako dočasná šéfka celého strediska.Oficiálne sa novej funkcie chopí od 1. novembra 2015.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM