Katarína Jankeje Rôzne

Mladé baby z Topoľčian sa pustili do boja: Petícia proti kožuchom!

Partia mladých ľudí, ktorá stojí za populárnymi Kreatívnymi piknikmi sa rozhodla zapojiť do petície proti kožušinovým farmám na Slovensku. Prečítajte si, čo ich podľa ich slov k tomu viedlo. Prezradili nám aj to, kedy budeme v meste opäť piknikovať.

Ilustračný obrázok k článku Mladé baby z Topoľčian sa pustili do boja: Petícia proti kožuchom!
Zdroj: Dnes24.sk

Na Slovensku máme osem kožušinových fariem, ktoré na výrobu módnych doplnkov chovajú najmä norky, ale i líšky či zajace. „Je neskutočné, že ľudia majú farmy. Je to tak strašne neľudské. Voľakedy sa ľudia zahaľovali do kožušín, pretože to inak nevedeli, ale teraz sme už tak pokročilí, že ich vieme nahradiť. Tak prečo sú tu potom tie farmy?“ povedala pre náš spravodajský portál Evka, jedna z organizátoriek Kreatívnych piknikov.

S hárkom aj v kabelke

Dôvod, ktorý ich viedol k zapojeniu sa do petície Slobody zvierat bol jednoduchý. „O tom, že zbožňujeme zvieratká vie asi každý. O tom, že sa snažíme pomáhať tiež viete. Prečo sa pridávame k tejto iniciatíve? Lebo ľudia bez kožuchu prežijú, ale tie zvieratká nie,“ pokračuje organizátorka. Petíciu budú mať možnosť ľudia podpísať na všetkých akciách, ktoré mladé baby organizujú. „Ja nosím jeden hárok už aj v kabelke, pre každý prípad.“

Piknik v apríli

Ako nám Evka ďalej prezradila, najbližšie podujatie sa už rysuje, ak všetko pôjde podľa plánov, piknikovať v Topoľčanoch budeme v apríli. A ako inak, tradičné pochúťky nečakajte. „Snažíme sa ľudí naučiť, že dobrý kebab môže byť aj bez mäsa a guláš tiež. Dokonca je ešte lepší. Mimochodom, na najbližšom pikniku si ľudia budú môcť aj zobrať recept toho, na čom si budú pochutnávať a môžu si tak variť aj doma,“ dodáva mladá organizátorka.

Čítajte tiež:

Talentovaná Evka (19) o organizovaní piknikov či Zóny bez peňazí: Pomáhame si samé

Topoľčianska karanténka má plný stav: Pomôžte adopciou alebo dočasnou opaterou!

Foto: Klaudia Kluková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM