Katarína Jankeje Šport

Mladý brankár (15) z Topoľčian vo výbere Slovenska: S reprezentáciou zabojuje v Minsku!

Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov sa v novembri predstaví na medzinárodnom turnaji v Minsku. Vekovo najmladším hokejistom pomôže aj hráč z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Mladý brankár (15) z Topoľčian vo výbere Slovenska: S reprezentáciou zabojuje v Minsku!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 16 rokov absolvujú už tretiu medzinárodnú previerku sezóny, od 6. do 8. novembra sa predstavia na turnaji o Pohár prezidentského športového klubu v Minsku. V Čižovka aréne, dejisku zápasov Slovenska na tohtoročných MS, budú jej súpermi rovesníci z Ruska a o rok staršie výbery Lotyšska a domáceho Bieloruska.

Na medzinárodných zápasov sa predvedie aj talentovaný, len 15-ročný brankár Martin Vičan, ktorý momentálne háji farby domáceho HC Topoľčany. „Okrem akcií v Sazburgu a Budapešti sme sledovali adeptov aj v rámci hokejového leta i v úvode súťaží. Získali sme tak komplexný pohľad s podľa toho aj zostavovali nomináciu. V Minsku by sme radi nadviazali na výkony z Budapešti a pretavili ich do dobrých výsledkov. Naši zverenci sa už tešia do Minsku, zážitkom pre nich budú určite dva zápasy vo veľkej Čižovka aréne,“ uviedol pre oficiálnu webstránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) tréner SR „16“ Tomáš Kochan.

Najmladšia hokejová reprezentácia SR absolvuje pred začiatkom turnaja od 30. októbra krátke sústredenie v Dolnom Kubíne a v samotnom Minsku 2. a 3. novembra ešte dva prípravné duely s ruským rovesníkmi – v hlavnej hale MS.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM