Správy Samospráva

Na letnom kúpalisku by mal pribudnúť nový bazén: Poslanci odsúhlasili 200-tisíc eur

Na letnom kúpalisku v Topoľčanoch by mal pribudnúť nový bazén. Na práce spojené s jeho výstavbou schválili mestskí poslanci vyčlenenie prostriedkov z rezervného fondu vo výške zhruba 200.000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Na letnom kúpalisku by mal pribudnúť nový bazén: Poslanci odsúhlasili 200-tisíc eur
Zdroj: TASR

Podľa primátora Petra Baláža pripravuje mesto verejné obstarávanie. „Do zimy by sme chceli urobiť aspoň zemné práce a betonáže. V jarných mesiacoch by sa dokončili fólie, osadzovala by sa technológia a osadili tobogany. Bazén by mali mať návštevníci kúpaliska k dispozícii už v budúcoročnej sezóne,“ povedal Baláž.

Nový bazén by mal byť osadený za terajším 25-metrovým bazénom smerom k rieke Nitra. Mal by byť dlhý 25 metrov, široký 16 metrov a hĺbka bazéna bude 70 až 110 centimetrov. Jeho súčasťou budú dva tobogany a tri rodinné šmýkačky. Bazén bude určený pre neplavcov. „Väčšina ľudí v týchto horúčavách býva sústredená v neplaveckom bazéne, ktorý je preplnený. Väčší, 50-metrový bazén, nebýva tak obsadený,“ skonštatoval Baláž. Súčasný filtračný systém už nedokáže obslúžiť nový bazén, ten preto dostane novú filtračnú technológiu. „Bude úplne iná ako súčasná, filtráciu bude riešiť oxidmi striebra. Je to ekologickejšie ako bežne používaný chlór a aj vzhľadom na to, že na chlór bývajú ľudia alergickí, je to lepšie,“ tvrdí primátor.

Nový bazén zaberie časť plochy kúpaliska, ktorá bola doteraz určená na opaľovanie a športové aktivity. Podľa primátora nie je v prípade potreby problém rozšíriť areál kúpaliska. „Zhruba dvojhektárový pozemok za kúpaliskom až po rieku Nitra je mestský. Nie je problém betónové diely posunúť o niekoľko metrov ďalej a rozšíriť tak plochu na slnenie,“ povedal primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM