Peter Klimant Krimi

Na tejto ceste extra pozor: Zoznámte sa s úsekom, ktorý vyhodnotili za najnehodovejší v kraji!

V Nitrianskom kraji sa len za minulý rok udialo vyše 1 500 nehôd. Existujú však miesto, na ktorom by ste si mali dať extra pozor. Pozrite, kde došlo k najväčšiemu počtu búračiek.

Ilustračný obrázok k článku Na tejto ceste extra pozor: Zoznámte sa s úsekom, ktorý vyhodnotili za najnehodovejší v kraji!
Zdroj: TASR

„V Nitrianskom kraji sa v roku 2014 stalo celkom 1532 dopravných nehôd, pri ktorých sa 52 ľudí zranilo smrteľne, 109 sa zranilo ťažko a 654 ľahko,“ prezradila krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. V počte nehôd si náš kraj oproti roku 2013 síce polepšil, udialo sa až o 106 nehôd menej, v štatistike úmrtnosti na cestách to však bolo horšie. Počet smrteľne zranených stúpol až o 31.

Krajský dopravný inšpektorát v rámci plnenia úloh na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky okrem iného pravidelne určuje a vyhodnocuje v územnej pôsobnosti nehodové úseky, ktoré vykonáva na základe presne určenej metodiky.

V rámci nej sa vedú údaje o nehodových úsekoch, ktoré sa určujú a vyhodnocujú v časovom intervale 6 mesiacov, vždy k 31. marcu a k 30. septembru.

„Za obdobie minulého roka, to jest od 01.04.2014 do 30.09.2014 na základe dostupných štatistických údajov a v zmysle metodiky, vyhodnotený v rámci územnej pôsobnosti KDI KR PZ v Nitre jeden nehodový úsek ,“ informuje Čuháková.

Úsek cesty, ktorý je v Nitrianskom kraji oficiálne označený za nehodový:

Nitra, cesta I/64 v km 70,000–70,650

Nehodový úsek v smere staničenia začína za vjazdom do areálu f. N – Motor a končí za stykovou križovatkou s MK Prvosienková. Predmetný úsek je miestom výjazdu zo štvorpruhovej smerovo rozdelenej komunikácie a tvorí dopravnú spojnicu medzi priemyselným parkom „Dolné Hony“ a mestom Nitra. V úseku sa v oboch smeroch staničenia nachádzajú autobusové zastávky a styková križovatka s MK Drážovská.

Prijaté opatrenia: V snahe pozitívneho ovplyvnenia dopravno-bezpečnostnej situácie a za účelom znižovania počtu dopravných nehôd bola na príslušný cestný správny orgán zaslaná požiadavka na realizáciu dopravno-inžinierskych opatrení, ktoré spočívali najmä v doplnení a obnove trvalého dopravného značenia.

Celkom nehôd 5
Počet usmrtených 0
Počet ťažko zranených 0
Počet ľahko zranených 5
Porušenie povinností vodiča 2
Nesprávny spôsob jazdy 1
Nedovolená rýchlosť jazdy 1
Nesprávne otáčanie a cúvanie 1
Deň v týždni utorok a streda (obe po 2)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM