Katarína Jankeje Správy

Na topoľčianske kúpalisko si posvietili hygienici: Čo odhalila kontrola?

Hygienici preverili kvalitu vody v bazénoch na letnom kúpalisku v Topoľčanoch. Prečítajte si výsledky kontroly.

Ilustračný obrázok k článku Na topoľčianske kúpalisko si posvietili hygienici: Čo odhalila kontrola?
Zdroj: Dnes24.sk

Na Slovensku je momentálne v prevádzke 14 prírodných a 169 umelých kúpalísk. „Na väčšine prevádzkových kúpalísk neboli evidované závažné nedostatky,“ informuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Nevyhovujúcu kvalitu vody však zistili hygienici na niektorých umelých kúpaliskách. Napríklad v niektorých bazénoch v Termál centre Galandia v Galante, Letného kúpaliska v Topoľčanoch, vo Wellness centre v Patinciach, v LK SAMŠPORT Myjava, LK „Izabela“ Vyšné Ružbachy, TK Komárno, LK Hnúšťa a LK Tisovec.

„Prevádzkovatelia boli upozornení na nedostatky a nariadili sme im príslušné opatrenia,“ uvádza úrad. Okrem umelých možno využiť aj viaceré prírodné kúpaliská a vodné plochy. Topoľčanci to majú najbližšie na známu Duchonku, kde úrad potvrdil vyhovujúcu kvalitu vody. Zákaz kúpania však naďalej platí pre jazero v rekreačnej oblasti Gazárka Šaštín Stráže, pretože sú tam premnožené cyanobaktérie.

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na oficiálnej stránke úradu či na webe regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Čítajte aj:

Sympatická plavčíčka Kristína z topoľčianskeho kúpaliska: Nápadníkov počas práce neriešim

Stánky na kúpalisku lákajú zákazníkov: KOĽKO zacvakáme za jedlo či nápoje?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM