Katarína Jankeje Správy

Naj témy týždňa v kocke: Unikátny objav z našej histórie či rozhovor s bronzovým medailistom

V Topoľčanoch a okolí priniesol mnoho zaujímavého aj uplynulý týždeň. My sme sa pozreli na udalosti a správy, ktoré najviac zarezonovali u našich čitateľov. Prečítajte si najčítanejšie témy na našom spravodajskom portáli v kocke.

Ilustračný obrázok k článku Naj témy týždňa v kocke: Unikátny objav z našej histórie či rozhovor s bronzovým medailistom
Zdroj: TASR

Historicky významný objav sa podaril pracovníkov Štátneho archívu v Nitre. Pri generálnej revízií objavili viacero predtým neznámych kníh, medzi nimi aj dokumenty zo starých Topoľčian. Ide o unikátne dokumenty zo života mesta, ktoré svojim datovaním predbehli dokonca aj samotnú Nitru. Pre kompletné informácie klikajte na článok: Fantastický nález z našej histórie: Objavili stovky rokov staré knihy z Topoľčian!

Časom nudných únosov triednej knihy odzvonilo. Dnešní mladí študenti prichádzajú s čoraz zaujímavejšími nápadmi. Pozrite si čo vymysleli tohtoroční maturanti Obchodnej akadémie v Topoľčanoch. Nechýbal cintorín, hrobári a plač. Video nájdete v článku: Triedna kniha to má spočítané: Topoľčianski študenti sa jej zbavili naozaj netradične!

Oslavy príchodu Nového roka sú tradične poriadne veselé, niekedy sa však vytrhnú spod kontroly. Aj v Topoľčanoch boli policajné hliadky privolané k viacerým oznamom od občanov. Išlo najmä o pyrotechniku, hluk, ale i upozornenie na človeka ležiaceho na ulici v meste. Kde všade ľudia nahlasovali sťažnosti si prečítate v našom článku: Bujaré oslavy v Topoľčanoch: Ľudia nahlasovali pyrotechniku, hluk či ležiacu osobu na ulici!

Otázka daní za psa vzbudí každý rok značnú diskusiu medzi majiteľmi domácich miláčikov, ktorí tvrdia, že za vysoké sumy nič nemajú. Vybrali sme sa preto do ulíc, aby sme zistili ako situáciu vidia Topoľčanci. Ich názory sa dozviete v článku: Topoľčanci a daň za psa: Suma je vysoká, mesto nič nerobí!

Slovenskí juniori, medzi nimi aj jeden Topoľčanec, sa už niekoľko dní tešia z fantastického úspechu zisku bronzových medailí na Majstrovstvách. Rozhovor s Matejom Paulovičom (19), v ktorom nám prezradil svoje očakávania pred šampionátom, ako aj prvé dojmy po výhre nad Švédskom, nájdete v našom článku: Medailista Matej Paulovič (19) o skvelom úspechu: Bronz sme chceli viac ako Švédi!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM