Dávid Hrdý Rôzne

Najlepší farmári sa stretli v Oponiciach: Prevzali si ocenenie za svoju prácu

Najlepší farmári si prišli do kaštieľa v Oponiciach prevziať ocenenie za svoju prácu a vyprodukované výsledky. Témou bolo aj súčasná situácia slovenských poľnohospodárov.

Ilustračný obrázok k článku Najlepší farmári sa stretli v Oponiciach: Prevzali si ocenenie za svoju prácu
Zdroj: TASR

Oceňovanie je dôležité

Deviaty ročník súťaže Naj naše pole , Naj slovenský chov a štvrtý ročník Naj agromanažér organizujú vydavateľstvá Slovenský chov a Naše pole. Prestížne ocenene Naj agromanažér si odniesol Milan Mišaník z námestovského družstva DAKNA, ktorý si cenu prevzal z rúk predstaviteľov poľnohospodárskej obce a štátneho tajomníka Ministretsva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Štefana Adama. Predseda Slovenskej potravinárskej komory Milan Semančík zdôraznil dôležitosť podobných súťaží. „Je potrebné oceňovať tých najlepších. Okrem toho je to podnetné pre každého, kto sa v tomto biznise pohybuje, pretože si môže porovnať svoje dosiahnuté výsledky s výsledkami tých najúspešnejších pestovateľov a chovateľov,“ povedal Semančík.

Slabá podpora slovenských poľnohospodárov

Pripomenul tiež, že v súčasnom období je potrebné venovať pozornosť poľnohospodárom, ktorí sú v sťaženej situácií a nedostáva sa im takej podpory ako v západných krajinách. „Je tu to diskriminačné nastavenie podmienok pre podnikanie, z čoho sme značne nervózni, pretože tá nerovnosť v podmienkach je veľká. Samozrejme, že veríme, že sa situácia zlepší a robíme všetko preto, aby sa nám tie podmienky podarilo aspoň zmierniť. Pretože ten stav, ktorý momentálne zažívame, je stavom, ktorý dáva zelenú výrobe a produkcii na západ od nás, to znamená predovšetkým krajinám európskej pätnástky a my sme sa stali doslova odbytiskami pre ich výrobky," dodal Semančík.

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM