Tlačové správy

Najlepšie maľby desaťročia sú v Banskej Bystrici

Prierez tým najlepším z maliarskej tvorby mladej generácie slovenských výtvarníkov za poslednú dekádu. To je ponuka výstavy 10 rokov Maľby, ktorú pri príležitosti okrúhleho výročia súťaže pripravila Nadácia VÚB v spolupráci so Stredoslovenskou galériou v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Najlepšie maľby desaťročia sú v Banskej Bystrici
Zdroj: Dnes24.sk

10 rokov Maľby je retrospektívna prehliadka víťazných diel a zároveň reprezentačná výstava k okrúhlemu výročiu súťaže Maľba – Cena Nadácie VÚB pre mladých umelcov. Výstava predstavuje obrazy úspešných mladých slovenských maliarov, ktoré v ostatnej dekáde získali najvyššie uznanie poroty, každoročne vytvorenej z medzinárodného tímu odborníkov na umenie.

Kolekcia víťazných obrazov, ktorá vznikla a každý rok sa rozrastá vďaka súťaži Maľba, podáva jedinečnú správu o vývoji súčasného mladého umenia na Slovensku a návštevníkom dáva možnosť zoznámiť sa na jednom mieste s tvorbou širokého spektra výtvarníkov. „Okrúhle desiate narodeniny súťaže Maľba využívame ako príležitosť obzrieť sa späť a ukázať verejnosti všetkých doterajších ocenených. Mladé slovenské umenie si bez pochýb zaslúži pozornosť a podporu doma aj v zahraničí. Po Banskej Bystrici si výstavu budú môcť vychutnať aj návštevníci Bratislavského hradu a tiež prestížnej Gallerie d´Italia v Miláne,“ hovorí Alexander Resch, generálny riaditeľ VÚB banky.

Výstava 27 víťazných diel z doterajších ročníkov súťaže bude v Stredoslovenskej galérii v Banskej Bystrici otvorená od 30. júla do 13. septembra. Vstup pre verejnosť je voľný.

Najlepšie maľby desaťročia sú v Banskej Bystrici
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM